Zrakoplovom AirAsije prije nesreće je upravljao kopilot

Zrakoplovom AirAsije prije nesreće je upravljao kopilot

Foto: FAH

ZRAKOPLOVOM AirAsije koji se prošli mjesec srušio u Javansko more, pri čemu je poginulo 162 putnika i članova posade, neposredno prije nesreće upravljao je kopilot, izvijestio je glavni istražitelj.

Nakon preslušavanja snimke iz crne kutije zrakoplova djelomično je jasno što se događalo u posljednjim trenucima na letu QZ8501, no dužnosnici nisu objavili sve pojedinosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Airbus A320 AirAsije na liniji Surabaya-Singapur nestao je s radara 28. prosinca u trenutku kada su u području iznad kojega je letio vladale vrlo loše vremenske prilike.

"Neposredno prije nesreće zrakoplovom je upravljao kopilot Remi Plesel", rekao je glavni istražitelj Državnog odbora za sigurnost u prometu Mardjono Siswosuwarno kazavši i da je, prema snimci, kapetan zrakoplova Iriyanto (53) u trenutku kada je zrakoplov naglo počeo gubiti visinu preuzeo kontrolu.

Istražitelji tvrde i da je zrakoplov prije nesreće letio na stabilnoj visini. Obavljene su sve potrebne kontrole prije polijetanja, a svi članovi posade imali su valjane dozvole, no uzrok nesreće koja se dogodila 40 minuta nakon polijetanja još uvijek nije poznat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara