AD HOC 2 URBAN FESTIVAL OD 3. DO 9. LISTOPADA

Projekt Ad Hoc 2 Urban festivala, koji od 3. do 9. listopada u Zagrebu organizira Lokalna baza za osvježavanje kulture, ima za svrhu uspostaviti komunikaciju između stanovnika i njihova grada.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji organizatora, Ad Hoc 2 dio je projekta, čiji je prvi dio organiziran u srpnju, a treći će se organizirati u prosincu.

Ad Hoc 2 Urban festival obuhvaća šest tematskih cjelina, istaknula je jedna od organizatorica Dea Vidović.

Prvi dio "Komadanje Zagreba" zamišljen je kao radionica na Trgu bana Jelačića, u kojoj će građani od različitih materijala izrađivati mape pojedinih gradskih četvrti, iznoseći usput svoje sugestije na postojeći urbanistički plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Virus Sub Rosa" interaktivni je performance autora Edvina Liverića i Vilima Matule, a riječ je o mobilnoj ispovjedaonici koja kreće s Cvjetnog trga, a usmjerena je na slučajnog prolaznika.

"Uživanje u dekonstrukciji" cjelina je od sedam performancea koji će se simultano održavati u različitim prostorijama Akademije dramskih umjetnosti, a usmjereni su na dekonstrukciju mitova koje reproduciraju umjetničke škole kao povlaštena i elitna mjesta ljudske kreativnosti.

Projekt "Allotment garden - divlji vrtovi" odnosi se na one rijetke gradske točke koje su oblikovali sami korisnici, a usmjeren je na kritiku urbanih prostora i osobni odgovor na racionalni dizajn grada.

Provest će se i projekti "Homo Urbanicus Zagrebiensis" te "Egoboo. Gallery Tour".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara