Adlešić i Granić o mogućnostima predizborne koalicije HSLS-a i DC-a

HRVATSKA socijalno-liberalna stranka (HSLS) i Demokratski centar (DC) najavljivali su samostalni izlazak na parlamentarne izbore, ali potpredsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić i predsjednik DC-a Mate Granić ne odbacuju mogućnost predizborne koalicije tih dviju stranaka.

U večerašnjem Dnevniku Hrvatske televizije (HTV) o mogućnosti predizborne koalicije HSLS-a i DC-a, jer o tomu još ne postoje službene odluke spomenutih stranaka, očitovali su se potpredsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić i predsjednik DC-a Mate Granić.

Po riječima Đurđe Adlešić, HSLS je siguran da je ta stranka, kao i DC, "negdje na izbornome pragu, s tim da HSLS misli da ima nešto bolji postotak glasača od DC-a". Adlešić smatra da bi koalicija HSLS-a i DC-a "sigurno bila respektabilna jer bi to bilo jačanje i okrupnjavanje političkoga centra".

Predsjednik DC-a Mate Granić podsjetio je pak kako je činjenica da su u posljednje vrijeme DC i HSLS "imali vrlo slična stajališta oko nekih bitnih pitanja kao što su iračka kriza, odnosi sa Slovenijom i međunarodnim financijskim institucijama te o privatizacijskim krizama".

Ustvrdivši da se DC zauzima za jačanje političkoga centra, Granić je istaknuo kako DC, tek nakon stranačke konvencije, može voditi bilo kakve razgovore o mogućim koalicijama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara