Agrokor otkrio koje su kompanije založile nekretnine da se dobije ogromni kredit

Agrokor otkrio koje su kompanije založile nekretnine da se dobije ogromni kredit

Foto: Hina

DIO kompanija iz sastava koncerna Agrokor je izvijestio da su sklopile ugovor o zasnivanju založnog prava na svojim nekretninama koje nisu dosad založene, temeljem zajma koji je Agrokor dobio početkom lipnja u visini od 480 milijuna eura.

Agrokor je 8. lipnja izvijestio da je potpisan ugovor o financijskom aranžmanu u visini od 480 milijuna eura. Kredit je odobren na 15 mjeseci uz 4 posto godišnje kamate koja se pripisuje glavnici ili 3,8 posto u gotovini, plativo jednom godišnje.

Jamstva za kredit

Kredit su osigurali imatelji obveznica predvođeni fondom Knighthead Capital Management, a jamstvo za kredit je sva materijalna i nematerijalna imovina koja nije do sada založena.

Jamnica, Belje, Zvijezda i PIK Vinkovci danas su izvijestili da su 1. rujna sklopili ugovor o zasnivanju založnog prava na nekretninama između Agrokora, njegovih povezanih društava te Madison Pacific Trust Limiteda.

Kako se, između ostaloga, navodi u priopćenjima iz tih kompanija, sredstva osigurana tim kreditom omogućila su im stabilizaciju poslovanja, rješavanje problema likvidnosti te financiranje zaliha i pripremu za sezonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara