Akcija Indexa: Pomozimo Kalmeti da smjeni Upravu HAC-a

Tekst: Petar Vidov
Foto: Goran Mehkek / Cropix


BOŽIDAR KALMETA jučer je navodno progledao i to zahvaljujući tekstovima u medijima, a prije svega na Indexu, koji je prvi objavio da se Upravi HAC-a sprema smjena. Napokon  je Kalmeta postao svjestan da je u njegovom resoru nešto trulo, ali ipak nije želio decidirano potvrditi da će oni koji su odgovorni za mutne poslove odgovarati za svoja djela.

> Kako smo pomogli ministru Kalmeti da otvori oči

> Vlada smjenjuje Upravu HAC-a?

Umjesto toga, Kalmeta se krenuo obračunavati sa SDP-om i tumačiti kako nitko ne može biti smijenjen bez dokaza, a sve na tragu njegove poznate mantre da javna poduzeća nisu kriminalne organizacije, jer u njima tisuće ljudi pošteno obavljaju svoj posao. A lopova je "uvijek bilo i uvijek će ih biti".

Pomozimo da vidi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da ministru Kalmeti nisu dostatne sve HAC-ove afere koje su se proteklih mjeseci razvlačile po medijima i u većini slučajeva bile izvrsno potkrijepljene dokumentima koje HAC nije niti pokušao demantirati, Index je odlučio dodatno pomoći ministru prometa da zavede red u svom resoru.

Zbog toga će sutra (ponedjeljak 19. listopada) Index početi objavljivati dokaze iz kojih je jasno vidljiv stupanj korupcije u Hrvatskim autocestama. Sve inkriminirajuće dokumente kojima raspolaže, Index će iznositi u javnost u pravilnim razmacima od sat vremena, počevši od osam sati ujutro.

Podsjetit ćemo tako na neke afere o kojima smo već pisali, ali i otkriti nove detalje koji jasno pokazuju da su korupcija i nepotizam rašireni u Hrvatskim autocestama. Nadamo se da će ministru Kalmeti to biti dovoljno da napokon poduzme potrebne korake, ali i da neće sve stati samo na smjenama, već da će odgovorni kazneno odgovarati na čemu inzistira oporba, ali i Europski antikorupcijski ured koji se prilično zainteresirao za situaciju u hrvatskim državnim firmama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara