Akcija SFOR-a u središtu Banje Luke

PRIPADNICI SFOR-a proveli su u četvrtak u središtu Banje Luke akciju radi provjere "antidaytonskih aktivnosti", izjavio je glasnogovornik Multinacionalne postrojbe "Sjeverozapad" Steve Forge.

Pripadnici SFOR-a pretražili su stan obitelji bivšeg visokog policijskog dužnosnika Drage Vukliša, a u toj akciji sudjelovali su i haški istražitelji.

Vukliš, koji se ne nalazi na javnim haškim optužnicama, nije zatečen u stanu. On je tijekom rata u BiH bio načelnik policijske postaje u Laktašima, a od 1998. do 2000. godine bio je na dužnosti zamjenika direktora obavještajne službe Republike Srpske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drago Vukliš je tijekom rata surađivao s bivšim ministrom pravosuđa RS Momčilom Mandićem koji se trenutačno nalazi u Haagu gdje pred Tribunalom za ratne zločine daje iskaz kao svjedok optužbe u procesu protiv bivšeg predsjednika Narodne skupštine RS Momčila Krajišnika.

Pretpostavlja se da je akcija SFOR-a i haških istražitelja izvedena u sklopu istražnih postupaka koje Tribunal provodi prikupljajući dokaze za eventualno podizanje optužnice protiv Momčila Mandića koji je tijekom rata u BiH obnašao visoke dužnosti u Republici Srpskoj.

SFOR je u toj akciji u četvrtak ujutro uhitio sina Dragana Vukliša, Vladu kojega je nakon informativnog razgovora predao lokalnoj policiji, a ova ga je, nakon nekoliko sati, pustila na slobodu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara