Ambiciozni planovi crikveničkog "Jadrana": Do 2025. planira se rast prihoda na 152 milijuna kuna

Ambiciozni planovi crikveničkog "Jadrana": Do 2025. planira se rast prihoda na 152 milijuna kuna

Foto: Jadran-Crikvenica.hr

TURISTIČKA tvrtka Jadran d.d. iz Crikvenice, koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, danas je predstavila Strateški poslovni plan društva za razdoblje 2016. – 2025. kojeg je izradila ugledna nezavisna međunarodna savjetodavna kuća Horwath HTL, specijalizirana za turizam, priopćili su iz Jadrana.

Plan je većinu kapaciteta podići na četiri zvjezdice

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kao glavne točke u Strategiji ističu se nastavak investiranja u unaprjeđenje kvalitete i standarda uz repozicioniranje i podizanje kategorije, prema kojem bi svi objekti trebali podignuti kategorizaciju za jednu ili dvije zvjezdice. Ukupan iznos šestogodišnjeg investicijskog ciklusa iznosio bi 301,3 milijuna kuna, a 43% ukupnih predviđenih investicija realiziralo bi se tijekom 2017. i 2018. godine. Nakon provedenih ulaganja i unaprjeđenja kvalitete objekata, 2021. godine 69% smještajnih kapaciteta Jadrana bilo bi u kategoriji 4 zvjezdice.

Trenutno je u tijeku investicijski ciklus u vrijednosti 28,4 milijuna kuna u objektima Omorika i Varaždin kojim će se kategorizacija tih hotela podići na razinu 4 zvjezdice, a hotel Varaždin pozicionirat će se kao lječilišni hotel. Osim investicijskog ciklusa, Strateškim planom predviđena je i izmjenu organizacijske strukture Jadrana d.d. prema kojoj bi se iz postojećih 6 profitnih centara formirala 3 klastera prema geografskom određenju objekata (Dramalj, Crikvenica, Selce).

Do 2025. planira se rast prihoda na 152 milijuna kuna

Realizacijom Strateškog plana predviđen je rast prihoda sa sadašnjih 62 milijuna kuna u 2015. na 152 milijuna kuna u 2025. godini što predstavlja rast od 146%, uz još snažniji rast EBITDA-e (zarade prije kamate, poreza, deprecijacije i amortizacije) sa sadašnjih 8 milijuna kuna u 2015. na 57 milijuna kuna 2025. godine. Isto tako, prema ključnim pokazateljima poslovanja u navedenom razdoblju porast će i godišnja zauzetost smještajnih jedinica kao i ukupni prihodi po smještajnoj jedinici. Sve to dovest će i do povećanja ukupne vrijednosti Jadrana sa sadašnjih 155,1 milijun kuna na 492 milijuna kuna 2025. godine, što predstavlja rast od 217%. Isto tako, planom se predviđa i značajan društveno-ekonomski utjecaj razvoja Jadrana na ukupno gospodarstvo crikveničke rivijere i Kvarnera i to prosječnim godišnjim doprinosom BDP-u od 117 milijuna kuna za razdoblje do 2025. godine uz generiranje 617 radnih mjesta kroz izravno i neizravno zapošljavanje u navedenom periodu.

Manestar: Želimo podići vrijednost kompanije

"Ovim Strateškim poslovnim planom ambiciozno određujemo dugoročan smjer razvoja Jadrana kao vodeće hotelsko – turističke kompanije na Kvarneru, međutim, isto tako pokazujemo posebnu brigu o dioničarima. U stečaju je preko 850 bivših i sadašnjih radnika namirilo 50% svojih potraživanja kroz dionice Jadrana, a provedbom ovog plana upravo oni mogu očekivati u prvoj fazi stabilizaciju vrijednosti dionica, a u drugoj fazi i povećanje vrijednosti dionica te interes ulagača. Uvjeren sam da ćemo plan uspješno realizirati i da će Jadran doprinijeti i podizanju standarda i kvalitete Crikvenice i cjelokupne crikveničke rivijere kao turističke destinacije, a uz to biti i snažan pokretač gospodarskog razvoja ovog kraja, ali i ukupnog turizma u Hrvatskoj. Izuzetno me raduju i rezultati istraživanja zadovoljstva naših zaposlenika koji su mi pružili snažnu podršku po pitanju vođenja tvrtke i smjera u kojem Jadran ide na čemu im zahvaljujem, a njihova motivacija i vjera u tvrtku dodatno nas obvezuju da u budućnosti budemo još uspješniji“, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadran d.d.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara