American Airlines maknuo najavu direktnih letova za Dubrovnik

American Airlines maknuo najavu direktnih letova za Dubrovnik
Screenshot American Airlines

AMERICAN Airlines izbrisao je sa svojih službenih stranica najavu letova za Dubrovnik. 

Podsjetimo, dubrovačka zračna luka objavila je da će Hrvatska od lipnja 2019. biti povezana sa SAD-om direktnom zračnom linijom, i to avionima s "visokoluksuznim sjedalima u poslovnom razredu". 

"Ovom prigodom izražavamo zadovoljstvo objaviti da će Republika Hrvatska preko Zračne luke Dubrovnik nakon dugih 28 godina ponovno biti izravno povezana sa Sjedinjenim Američkim Državama, zahvaljujući dugotrajnim pregovorima između Zračne luke Dubrovnik i American Airlines-a", objavila je Zračna luka Dubrovnik na Facebooku.

"Zrakoplovna kompanija American Airlines je članica svjetskog zrakoplovnog udruženja Oneworld i trenutačno posjeduje 955 zrakoplova i zapošljava 122 000 zaposlenika. Dnevno obavi 6700 letova prema 350 odredišta. Za Dubrovnik će letjeti tipom zrakoplova Boeing 767-300 s kapacitetom 28 visoko luksuznih sjedala u poslovnom razredu i 181 sjedalo u ekonomskom razredu, a tijekom cjelokupnog leta putnicima će biti dostupna Wi-Fi usluga", objavila je Zračna luka Dubrovnik. 

Međutim, sada na stranicama American Airlinesa nema spomena o direktnim letovima za Dubrovnik. Na stranicama Zračne luke Dubrovnik još uvijek stoji vijest o direktnim linijama za SAD.

"Krš klasa"

Dan nakon objave dubrovačkog aerodroma, PR stručnjak i jedan od redovitih prekooceanskih putnika, točnije Executive Platinum putnik American Airlinesa koji leti svaka dva mjeseca njihovim avionima, za Index je ustvrdio kako su ti avioni koje spominje dubrovačka zračna luka zapravo očajno opremljeni.

>> Dubrovnik se hvali visokoluksuznim letovima za SAD. Putnik: "To je krš klasa"

Strukar godišnje prelazi na stotine tisuća milja njihovim avionima, a tvrdi kako u tom avionu uopće nema nikakvih luksuznih sjedala. Kaže da je to najneudobniji zrakoplov u cijeloj floti American Airlinesa. 

"Zrakoplovi tipa B767 koji će letjeti između Dubrovnika i Philadelphije najneudobniji su u cijeloj floti American Airlinesa, a kad spominju 'visokoluksuzna sjedala' na istim letovima, skrivaju kako se radi o najneudobnijim sjedalima u cijeloj njihovoj floti. 

Naime, AA ima interkontinentalnu flotu od aviona tipa 77W, 772, 789, 787, 330 i spomenuti 767 koji je najmanji. Budući da su to avioni stariji od 25 godina, kompanija je odlučila da ih neće u potpunosti preuređivati, nego izbaciti iz upotrebe za par godina jer će ih zamijeniti novim zrakoplovima koje upravo kupuje", kaže Strukar i dodaje kako se radi o "krš klasi".

Poslali smo upit dubrovačkoj zračnoj luci, ali do zaključenja ovog članka nismo dobili odgovor. Njihov odgovor ćemo objaviti čim stigne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara