Američka vojska potvrdila: Da, ovo su prave videosnimke NLO-a

Američka vojska potvrdila: Da, ovo su prave videosnimke NLO-a
Screenshot: YouTube/The Stars Stars Academy of Arts & Sciences

AMERIČKA ratna mornarica potvrdila je autentičnost snimki koje prikazuju neidentificirane leteće objekte, ali istovremeno izjavila kako nema saznanja o kakvim se točno objektima radi, piše CNN.

"Objekti uočeni na tri vojne snimke klasificirani su u neidentificirane zračne objekte“ potvrdio je za CNN Joe Gradisher, glasnogovornik Ratne mornarice SAD-a.

Nevjerojatno brzi objekti

Na snimkama koje je između prosinca 2017. i ožujka 2018. objavila organizacija The Stars Stars Academy of Arts & Sciences primjećuju se brzo pokretni duguljasti objekti koji su snimljeni infracrvenim senzorima, a na video materijalu iz 2004. vidi se kako su senzori pratili neidentificirani objekt koji je u jednom trenutku skrenuo nevjerojatnom brzinom.

"Dugi niz godina naši piloti nisu prijavljivali viđenja neidentificiranih zračnih objekata (eng. unidentified aerial phenomena, UAP), uglavnom zbog stigme vezane uz prethodnu terminologiju i teorije", rekao je Gradisher.

Senatori se sastali zbog NLO-a

Podsjetimo se, u lipnju ove godine skupina američkih senatora, među kojima se nalazio i potpredsjednik Obavještajnog ureda Senata, imala je povjerljiv sastanak na kojem se govorilo o nizu viđenja neidentificiranih zračnih objekta (UAP) koje je službeno prijavila američka ratna mornarica.

"Ako piloti prijave moguću opasnu situaciju koja ometa letenje ili obuku, onda senator Warner želi znati što se tu zbiva. Nije bitno radi li se o meteorološkim balonima, malim zelenima ili o nečemu sasvim trećem. Ne želimo da naši piloti nepotrebno ugrožavaju svoje živote“, izjavila je za CNN Rachel Cohen, glasnogovornica senatora Marka Warnera.

Trump također zna za NLO

Predsjednik Donald Trump potvrdio je kako je informiran o izvješćima pilota ratne mornarice koji su uočili neidentificirane leteće objekte.

"Imao sam jedan vrlo kratak sastanak o tome", rekao je Trump u lipnju za ABC News.

"Vjerujem li u to da se radi o vanzemaljcima? Ne osobito", dodao je.

Izvješća pilota

Nekoliko pilota ispričalo je o višestrukim susretima s NLO-ima koji nisu imali vidljivih motora ili ispušnih plinova koji se mogu registrirati u području infracrvenog zračenja.

Službenik ratne mornarice izjavio je za CNN kako ona ne vjeruje da se radi o izvanzemaljcima.

"U posljednjih nekoliko godina zabilježeno je nekoliko izvještaja o neovlaštenim i/ili neidentificiranim letećim objektima koji su se našli u vojno kontroliranom zračnom prostoru", navodi se u priopćenju Mornarice.

Ratna mornarica SAD-a smatra da takvi "upadi" u zračni prostor predstavljaju sigurnosni rizik.

"Zbog navedenih sigurnosnih razloga mornarica i ratno zrakoplovstvo SAD-a (USAF) ozbiljno razmatraju i istražuju ova izvješća", piše u priopćenju.

Kako su izgledale letjelice?

Pilot ratne mornarice Danny Aucoin opisao je kako na neidentificiranoj letjelici nije bilo vidljivog repa ili ispušnih plinova, a na raznim snimkama pilota uočljivo je njihovo oduševljenje izgledom i brzinom objekta.

“Izgledalo je kao da su svjesni da letimo pored njih. Aktivno su nas oblijetali“, rekao je Aucoin.

Drugi je pilot izjavio da je NLO izgledao kao kugla obavijena oko kocke i da ga je skoro udario koliko je brzo preletio pored njega.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara