Američki general Packett preuzeo zapovjedništvo nad SFOR-om

AMERIČKI general Virgil Packett preuzeo je u četvrtak zapovjedništvo nad stabilizacijskim snagama u Bosni i Hercegovine (SFOR) koje čini nešto više od dvanaest tisuća vojnika iz 43 zemlje.

General-bojnik Packett na mjestu zapovjednika SFOR-a ostat će godinu dana, a na tom je položaju naslijedio general-pukovnika Williama Warda koji preuzima dužnost zamjenika zapovjednika američke vojske u Europi.

General Packett zrakoplovni je časnik s borbenim iskustvom iz Vijetnama te Zaljevskog rata iz 1991. godine. U BiH je stigao iz Napulja gdje je bio pomoćnikom načelnika stožera Južnog krila NATO-a (AFSOUTH).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ceremoniji primopredaje zapovjedništva, obavljenoj u bazi Butmir kod Sarajeva, nazočili su glavni zapovjednik NATO-a u Europi (SACEUR) general James Jones i zapovjednik Južnog krila NATO-a admiral Gregory Johnson.

Obojica u u svojim govorima ocijenili da je dosadašnji zapovjednik, general Ward obavio izvrstan posao u BiH za proteklih godinu dana posebice istaknuvši njegov doprinos procesu preustroja obrambenog sustava te zemlje koja je sada znatno bliže "Partnerstvu za mir".

General Packett najavio je da će SFOR pod njegovim zapovjedništvom nastaviti podupirati napore međunarodne zajednice da stabilizira stanje i osigura trajni mir u BiH te uspostavu vladavine zakona.

Pripadnici SFOR-a, kazao je Packett, nastavit će tragati i za osumnjičenima za ratne zločine. "Oni mogu bježati no ne mogu ostati zauvijek skriveni", kazao je američki general.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara