Američki fond Morgan Stanley kupuje komercijalne nekretnine u Zagrebu

Američki fond Morgan Stanley kupuje komercijalne nekretnine u Zagrebu

Foto: 123rf

AMERIČKA investicijska banka Morgan Stanley, odnosno njihov nekretninski fond Morgan Stanley Real Estate Fund VIII Global, odlučio je investirati u komercijalne nekretnine u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) prošlog je tjedna objavila poziv za dostavljanje primjedbi i mišljenja o koncentraciji američkog fonda MSREF VIII Global zbog stjecanja vlasništva u dvjema tvrtkama u čijem su vlasništvu nekretnine trgovačkih centara City Center One East i West u Zagrebu.

"Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja zaprimila je 12. siječnja 2016. potpunu prethodnu prijavu namjere provedbe koncentracije poduzetnika koja će u konačnici nastati stjecanjem neizravne kontrole na trajnoj osnovi poduzetnika MSREF VIII Global-GP, L.P., sa sjedištem u New Yorku, 1585 Broadway, NY 10036, Sjedinjene Američke Države nad poduzetnicima Gradski centar d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, Jankomir 33 i Manta d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, Jankomir 33 (dalje: Manta), i to stjecanjem većine udjela u temeljnom kapitalu Gradskog centra i Mante", navodi se u dokumentu AZTN-a.

Morgan Stanley kupuje i hotele

Kako navode iz Agencije, MSREF je generalni partner različitim nekretninskim fondovima kojima upravlja te je u konačnici pod kontrolom investicijskih društava kojima upravlja ili ih savjetuje investicijska banka Morgan Stanley.

Morgan Stanley je trenutno aktivan na hrvatskom tržištu na području upravljanja komercijalnim nekretninama samo u hotelskoj industriji. Naime, Morgan Stanley će steći neizravnu kontrolu nad društvom iz hotelske industrije, po ispunjenju prethodnih uvjeta iz relevantnih ugovora, navode iz Agencije.

"Agencija poziva sve poduzetnike koji djeluju na navedenom mjerodavnom tržištu na području Grada Zagreba, kao i sve poduzetnike koji djeluju na drugim tržištima na kojima bi navedena koncentracija mogla imati učinke (uzlazna, silazna, susjedna tržišta), strukovne udruge, udruge poslodavaca, udruge za zaštitu potrošača te ostale osobe koje nisu stranke u predmetnom postupku, odnosno konkurenti sudionika predmetne koncentracije, ali za koje se može razumno pretpostaviti da imaju saznanja o odnosima na navedenim mjerodavnim tržištima, na dostavu svojih primjedaba, stavova i mišljenja o mogućim konkretnim značajnim učincima koncentracije", navodi se u Pozivu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara