Američki State Department pozdravio Josipovićev govor u BiH parlamentu

Tekst: S.C.H.
Foto: AFP

AMERIČKI State Department pozitivno je danas reagirao na jučerašnji govor hrvatskog predsjednika Ive Josipovića pred zastupnicima parlamenta BiH u Sarajevu, u kojemu se ispričao za sudjelovanje Hrvatske u podjeli BiH početkom 90-ih i za stradanja koja su proizašla iz te politike.

Kako piše Nacional, glasnogovornik State Departmenta Philip Crowley je na susretu s novinarima rekao kako State Department pozdravlja Josipovićevu izjavu, rekavši kako se isprika hrvatskog predsjednika za politiku podjele BiH, ali i njegov poziv na rješavanje otvorenih pitanja i intenzivniju suradnju u regiji, kao i podrška ustavnim reformama u BiH i euroatlantskoj integraciji zemlje, podudara s nastojanjima SAD-a u regiji.

"To je dio napora na kojemu radimo mjesecima, nastojeći ostvariti napredak u regiji te je vitalno važan aspekt u ublažavanju napetosti, pomirbi među različitim zajednicama i, što je najvažnije, stvaranju ozračja u kojemu se reforme mogu dogoditi", objasnio je Crowley.

Josipović je također u spomenutom govoru pred zastupnicima parlamenta prenio izraze poštovanja i sućuti za sve žrtve proteklog rata u BiH, a danas će posjetiti i Ahmiće i Križančevo Selo, gdje će iskazati počast žrtvama ratnih zločina iz travnja 1993. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara