Amerika će imigrante smještati u svoje mornaričke baze?

Amerika će imigrante smještati u svoje mornaričke baze?
Foto: Hina/EPA

AMERIČKA ratna mornarica razrađuje planove za smještaj do 25.000 ilegalnih imigranata u baze i druge vojne objekte, a šestomjesečno zbrinjavanje stajalo bi oko 233 milijuna dolara, piše u subotu Reuters, i dodaje da administracija predsjednika Donalda Trumpa nastoji ublažiti krizno stanje na granici s Meksikom koja je pod sve većim pritiskom.

Američkoj ratnoj mornarici do sada nije bio upućen zahtjev da pomogne u smještanju migranata koji su u SAD ušli ilegalno, a anonimni dužnosnik istaknuo je da se za sada radi samo o planovima mogućeg prihvata imigranata u baze u Alabami.

Mornarička baza u Kaliforniji mogla bi primiti dodatnih 47.000 imigranata, dodao je.

Objekti, uključujući šatore, bili bi "privremeni i skromni", a mogli bi biti izgrađeni u roku od šest mjeseci do godinu dana.

Vijest je prvi objavio časopis "Time", a glasnogovornik Pentagona, pukovnik Robert Manning, kazao je da ministarstvo obrane "provodi razborite planove" u slučaju da se od ministarstva zatraži da pomogne u prihvatu ilegalnih imigranata.

Američka vojska je još u četvrtak potvrdila da je vlada zatražila da bude spremna za prihvat do 20.000 djece imigranata. Prema prvim procjenama vlade, u obzir dolaze tri vojne baze u Teksasu i jedna u Arkansasu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara