Amerikanac brutalnom CIA-inom metodom mučio kćer zato što nije naučila abecedu

Amerikanac brutalnom CIA-inom metodom mučio kćer zato što nije naučila abecedu

Tekst: I.Kri.
Foto: AFP

AMERIČKI vojnik je koristio metodu "waterboardinga" na svojoj četverogodišnjoj kćeri, jer nije mogla izreći cijelu abecedu. Joshua Tabor je priznao policiji da je koristio brutalnu CIA-inu metodu zato što je bio ljut.

27-godišnji Tabor je skrbništvo nad četverogodišnjakinjom dobio prije četiri tjedna, a tu metodu kažnjavanja je primijenio zato što se djevojčica panično bolji vode. Metodu "waterboardinga" je koristila CIA u logoru u Guantanamo Bay kako bi se slomili navodni pripadnici al-Qaide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojčica sama policajcima rekla za mučenje

Tabor je vojnik iz baze u Tacomi, a uhićen je nakon što su ga vidjeli da po susjedstvu hoda s vojnom kacigom na glavi te prijeti da će razbijati prozore. Za mučenje djevojčice plavci su doznali u Taborovom domu pričajući sa četverogodišnjakinjom. Djevojčica je pronađena kako se puna modrica i ožiljaka skriva u ormaru, a policajcima je kazala da joj je to učinio tata.

Tijekom ispitivanja Tabor je priznao da je zgrabio kćer, stavio je na sudoper i njezinu glavu gurao u posudu s vodom. Policajac Rob Carlson je rekao da je kazna stigla zato što djevojčica nije mogla izrecitirati abecedu. Vlasti ne žele otkriti ratni put okrutnog oca, no u njegovoj bazi su smještene postrojbe koje su se borile u Iraku i Afganistanu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara