Andrej Plenković je lagao o sastancima vlade s Todorićem

Andrej Plenković je lagao o sastancima vlade s Todorićem

DA je predsjednik vlade Andrej Plenković lagao i obmanjivao javnost u slučaju Afere Hotmail bilo je od prije poznato, no sada je jasno kako se drznuo lagati saboru kako bi spasio svoju vladu.

>> Iskaz Martine Dalić DORH-u dokaz je da Plenković mora otići zbog Afere Hotmail

Naime, Plenković je u očitovanju saboru na prijedlog pokretanja pitanja povjerenja vladi RH tvrdio kako je u vlada organizirala tek jedan sastanak s Ivicom Todorićem, no iz iskaza bivše potpredsjednice vlade Martine Dalić jasno je kako su održana čak tri sastanka.

"Kolega Zdravko Marić i ja po nalogu premijera Andreja Plenkovića 19. veljače 2017., u nedjelju, pošli smo na inicijalni sastanak s Ivicom Todorićem i njegovim suradnicima Ivanom Crnjcem i Antom Todorićem", stoji u iskazu Dalić koji je dala USKOK-u, a vezano za istragu u slučaju Afere Hotmail.

Iz iskaza Dalić jasno je i kako je vlada održala još jedan sastanak s Todorićem, i to 26. ožujka.

"26. ožujka 2017., a bila je nedjelja, lvica Todorić mi je uputio zahtjev za sastanak s premijerom Plenkovićem, a ja sam smatrala da je smisao i ideja takvog sastanka samo ako Todorić ima neko rješenje, na što je on odgovorio da ima rješenje i da ga želi podijeliti s premijerom, slijedom čega je istog popodneva održan sastanak na koji je Ivica Todorić došao sam, a primili smo ga premijer, Davor Božinović i ja", rekla je Dalić istražiteljima USKOK-a.

U studenom prošle godine Plenković se službeno očitovao saboru po prijedlogu za pokretanje pitanja o povjerenstvu vladi RH u kojem je priznao da je vlada s Todorićem održala tek jedan sastanak, i to 26. veljače.

Premijer Plenković svjesno je lagao.

Očitovanje Plenkovića Saboru by Index.hr on Scribd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara