ANKETA Tko su krivci za propast Hrvatske? Tuđman i HDZ-ovci uvjerljivo vode

ANKETA Tko su krivci za propast Hrvatske? Tuđman i HDZ-ovci uvjerljivo vode
Foto: Index

NAKON što je Hrvatska doživjela demografski slom pa joj uz stagnirajuću ekonomiju i neodrživ mirovinski sustav prijeti kolaps, pokušali smo detektirati tko su ključni krivci za potpunu propast Hrvatske.

Prije šest dana u velikoj smo anketi naše čitatelje pitali koga smatraju najvećim krivcem za katastrofalno stanje u kakvom se Hrvatska nalazi.

Do danas je na našu anketu, u kojoj se nalazi 71 ime istaknutih hrvatskih političara i javnih djelatnika koji su djelovali zadnjih 30-ak godina ili još djeluju, odgovorilo više desetaka tisuća ljudi.

A glasanje ide dalje.

Nakon šest dana uvjerljivo najviše glasova dobio je Franjo Tuđman. Njega kao glavnog krivca za katastrofalno stanje vidi 26,7 tisuća čitatelja Indexa.

Na drugom mjestu je Ivo Sanader, dugogodišnji HDZ-ov premijer koji se posljednjih godina bori s brojnim optužnicama za milijunski kriminal. Za njega je glasalo 12,9 tisuća ljudi.

Treći je Vladimir Šeks. Njega kao glavnog krivca vidi 11,8 tisuća ljudi.

Na četvrtom mjestu nalazi se pali tajkun Ivica Todorić. Peti je Borislav Škegro.

Do desetog mjesta redaju se Andrej Plenković, Ivić Pašalić, Tomislav Karamarko, Milan Bandić i Slavko Linić. Iz ovoga je vidljivo da na ljestvici dominiraju HDZ-ovci.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara