Anto Đapić na HTV-u predstavio izborni program HSP-a

PREDSJEDNIK HSP-a Anto Đapić predstavio je večeras na HTV-u program te stranke, poručujući biračima da se HSP u proteklih 13 godina nijednom nije ogriješio o hrvatski narod.

"HSP nije odgovoran ni za jednu političku katastrofu u ovih 13 godina, u kojima smo jedini na vrijeme uočavali probleme", ustvrdio je Đapić, dodajući kako HSP "nije bio stranka trenda, nego načela".

Podsjetio je da se njegova stranka usprotivila postojećem modelu suradnje s Haškim sudom u samom njegovu začetku, te da su se suprotstavljali privatizaciji u ratnom vremenu, koja je, kaže, "počesto bila obična pljačka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ustvrdio je da je HSP u Saboru dosljedno branio interese hrvatskog radnika, poljoprivrednika, ribara, obrtnika i poduzetnika, podsjećajući da je stranački klub u proteklom mandatu Saboru podnio više od 70 zakonskih prijedloga.

Od birača je zatražio potporu za odlučnu borbu protiv korupcije, za proglašenje gospodarskog pojasa na Jadranu, raspisivanje referenduma o suradnji s Haagom, objavljivanje svih ugovora koje su sklopile dosadašnje vlade.

Založio se i za ukidanje dopunskoga zdravstvenog osiguranja, koje smatra protuustavnim, zabranu genetski modificiranih organizama, te za zaštitu zdravlja i obitelji.

"U rat smo išli prvi i zato smo zadnji izišli iz njega. U mirnodopskom vremenu pokazali smo da se možemo transformirati u modernu, europsku konzervativnu stranku", poručio je biračima Đapić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara