Anto Nobilo u odvjetničkom timu koji pomaže Davoru Dragičeviću

Anto Nobilo u odvjetničkom timu koji pomaže Davoru Dragičeviću
Foot: BUKA

ČLANOVI novi odvjetničkog tima koji zastupaju obitelj Davida Dragičevića, mladića čija je smrt u ožujku u Banjoj Luci potaknula velike prosvjede, ustvrdili su danas kako je načinjen napredak u istrazi te rekli kako vjeruju kako će ovaj slučaj koji već mjesecima privlači veliku pozornost javnosti ipak biti rasvijetljen.

Nakon sastanka s banjolučkim tužiteljima, koji je potrajao puna četiri sata, hrvatski odvjetnik Anto Nobilo naznačio je kako je nakon višemjesečnih blokada sada ipak došlo do napretka u istrazi o Davidovoj smrti koju je policija najprije okvalificirala kao utapanje da bi nakon prosvjeda i pritiska obitelji uslijedila revizija cijelog slučaja koji je u konačnici okvalificiran kao ubojstvo.

Nobilo: Sada smo zadovoljni

"Zadovoljni smo načinom na koji se sada vodi istraga", kazao je Nobilo novinarima, odbijajući otkriti potankosti razgovora s okružnim tužiteljem Želimirom Lepirom.

I drugi član tima, odvjetnik iz BiH Duško Tomić, rekao je kako ima rezultata, no istaknuo je kako o njima sada ne treba javno govoriti kako ne bi bio ugrožen nastavak istrage. Najoptimističnije je zvučala Zora Dobričanin Nikodinović, odvjetnica iz Srbije.

"Tužitelj i njegov tim daju nam nadu da će ovaj slučaj biti rasvijetljen i da će smrt Davida Dragičevića dobiti sudski epilog", kazala je Dobričanin Nikodinović, potvrdno odgovorivši na novinarsko pitanje znači li to i da će smrt Davida Dragičevića na kraju biti procesuirana kao slučaj ubojstva.

"Važno je da imamo dokaze koji će dovesti do osuđujuće presude i da dođemo do istine" kazala je Dubočanin Nikodinović.

Tužitelj bez riječi slušao Davida Dragičevića

Otac pokojnog mladića, Davor Dragičević, danas se prvi put izravno suočio s glavnim okružnim tužiteljem Lepirom. Kada je tužitelj izlazeći iz zgrade Tužiteljstva kročio na stepenice nakon sastanka s odvjetnicima, pred njega je stao Dragičević koji je nosio fotografiju mrtvog sina.

Tužitelj je bez riječi slušao potresenog oca koji je postavljao pitanja tko mu je i zašto ubio sina, a potom je u pratnji pravosudnih policajaca otišao. 

Na banjolučkom Trgu krajine u petak navečer ponovo je održan prosvjed članova skupine "Pravda za Davida", 201. otkako je njegov otac pokrenuo javnu kampanju čiji je cilj prisiliti pravosuđe i policiju da otkriju kako je David izgubio život.

Davor Dragičević ranije je ustvrdio kako je njegov sin ubijen, a da su u počinjenju tog zločina i njegovu prikrivanju sudjelovali najviši dužnosnici MUP-a Republike Srpske.

Sukrivcima za sve to smatra i vlast u RS-u oličenu u Miloradu Dodiku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara