Apel Grbe-Bujević: Osvijestite se! Ako idete u posjet baki, ona može umrijeti

Apel Grbe-Bujević: Osvijestite se! Ako idete u posjet baki, ona može umrijeti
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

ŠEFICA Hitne i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva uputila je apel svima građanima da ostanu doma te najavila da će sama tražiti od Stožera da se zatvore specijalizirani dućani za djecu jer roditelji s djecom tamo dolaze kupovati igračke.

"Nema kretanja, idu samo oni koji to moraju. Moju baka u Krapini ima 89 godina, trebala bih biti svjesna da ne želim ići vidjeti svoju baku jer joj mogu donijeti koronavirus, a mogućnost da ona umre je jako velika. To treba osvijestiti ljudima, ne želite ići kod svoje bake! Nije stvar u tome da ne želite vidjeti baku, ali ovog časa ne želimo stvoriti problem jer zbog toga ona može umrijeti, možete donijeti problem cijelom zdravstvenom sustavu jer nećemo imati dovoljno respiratora", poručila je Grba-Bujević.

"Tražit ću zatvaranje dućana za djecu"

"Ja ću predložiti da se zatvore dućani za djecu. Zašto nam rade dućani s dječjim igračkama? Sve što treba za dječicu ima u samoposlugama. U specijaliziranim dućanima ima benkica, kolica, torbi za djecu, igračaka pa nam dođe hrpa mailova u kojima kažu da roditelji dođu s djetetom i biraju igračke. Isto trena kad dođem u Stožer ću predložiti zatvaranje tih dućana. Ljudi, shvatite i ostanite doma! Ostanimo doma, to je najvažnija stvar sada", poručila je Grba-Bujević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara