ASH poziva umirovljenike na građanski neposluh

AKCIJA socijaldemokrata Hrvatske (ASH) pozvala je danas umirovljenike na građanski neposluh i prestanak plaćanja režijskih troškova tvrtkama u državnom vlasništvu, kako bi na taj način naplatili dug koji im država duguje zbog zaostajanja mirovina prema odluci Ustavnog suda iz 1998. godine.

Od predizbornih obećanja o vraćanju duga neće biti ništa, a Hrvatska stranka umirovljenika nije iskoristila šansu za povrat duga, ocijenio je na konferenciji za novinare predsjednik ASH-a Zlatko Klarić, čiji su poziv na građanski neposluh podržale Demokratska stranka žena (DSŽ) i Demokratska stranka umirovljenika (DSU).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Klarić očekuje veliki odaziv umirovljenika koje će o načinima uspješnog pravnog izbjegavanja plaćanja režijskih troškova savjetovati stručni tim u sjedištu stranke u Gundulićevoj ulici.

Pritom ističe da veće posljedice umirovljenici mogu osjetiti samo zbog neplaćanja struje, jer može doći do iskapčanja, no ASH i na to ima spreman odgovor.

"Zašto da umirovljenici ispunjavaju svoje obveze prema državi kada ona ne ispunjava obveze prema njima", kaže Klarić te ističe da država svakom umirovljeniku duguje oko 70.000 kuna, a 700.000 umirovljenika prima mirovinu do 1.200 kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara