Atlantic Grupa ostvarila organski rast od 13 %

U PRVIH šest mjeseci 2006. godine Atlantic Grupa je ostvarila ukupan prihod od 727 milijuna kuna, što predstavlja 13% organskog i 52% ukupnog rasta u odnosu na isti period prošle godine. Dobit prije oporezivanja Atlantic Grupe je u prvoj polovici godine iznosila 21,7 milijuna kuna.

Mladen Veber, stariji potpredsjednik za operativno poslovanje, komentirao je da su sva tri segmenta kompanije su poslovala u skladu s planovima. Tako divizija distribucija bilježi rast na svim tržištima Jugoistočne Europe, divizija zdravlje i njega je ostvarila rast od 15%, čemu su najviše doprinijeli novi asortiman tvrdih bombona Cedevita i Pepermint te uspješno lansiranje nove linije kozmetičkih proizvoda za njegu tijela Rosal Dalmatica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Divizija Sportska i aktivna prehrana je glavninu rasta ostvarila daljim jačanjem robne marke Multipower na tržištima Njemačke, Velike Britanije i Italije, te potpisivanjem ugovora za razvoj novih proizvoda u segmentu aktivne prehrane za multinacionalnu kompaniju Herbalife International.“ - kazao je Veber.

U ukupnoj prodaji Atlantic Grupe hrvatsko tržište sudjeluje s 59%, a međunarodna tržišta s 41%.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara