Australac iznajmljivao preko Airbnba i ubio gosta. Dobio 11 godina zatvora

Australac iznajmljivao preko Airbnba i ubio gosta. Dobio 11 godina zatvora
Foto: 123rf

AUSTRALAC koji je nudio smještaj preko stranice Airbnb i koji je u svojoj kući u Melbourneu ubio gosta jer nije imao dovoljno novca da plati račun, osuđen je na 11 godina zatvora, piše BBC.

Jason Colton (42) na sudu je rekao da nije počinio ubojstvo s predumišljajem nego ubojstvo iz nehaja kada je u listopadu 2017. godine oduzeo život Ramisu Jonuziju.

Držali ga dok ga je on davio

Ispričao je kako su dvojica sustanara držali 36-godišnjeg muškarca dok je ga je on tukao i davio jer nije platio 210 australskih dolara (oko 975 kuna). Naime, Colton je objasnio sudu kako on nije htio ubiti ili ozbiljnije ozlijediti Jonuzija, nego je ga je samo htio onesvijestiti.

Prema informacijama iz australskih medija, Ramis Jonuzi bio je zidar, koji je unajmio sobu pristupačnije cijene u Brighton Eastu kako bi riješio neke "osobne probleme".

Prvotno je od Coltona i njegovih sustanara unajmio sobu na tri noći, ali je onda zatražio produljenje boravka na tjedan dana za cijenu od 210 australskih dolara. Međutim, kada je trebao otići i platiti, imao je manje od 10 australskih dolara na računu.

Nazvao ga gadom i smećem

Sutkinja Elizabeth Hollingworth opisala je napad "kukavičkim". Rekla je Coltonu da je počinio "brutalni i jednostrani" napad, a da je kasnije pokušao opravdati i umanjiti zločin koji je počinio. 

"Čak i nakon što ste znali da je umro, nazvali ste Jonuzija gadom, smećem i narkomanom. Rekli ste da je zaslužio to što je dobio", dodala je sutkinja.

Kompanija Airbnb je u priopćenju navela kako je užasnuta onime što se dogodilo i da je odmah uklonila navedeni oglas sa svoje stranice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara