Austrijancima se predao Karadžićev "tjelohranitelj"

Austrijancima se predao Karadžićev "tjelohranitelj"

KRAJEM prošlog mjeseca austrijskoj se policiji predao navodni tjelohranitelj haškog pritvorenika Radovana Karadžića, a nakon kratkog boravka u pritvoru, tamošnje pravosudne vlasti su ga odlučile protjerati u Mađarsku, javljaju austrijski mediji.

Riječ je o 43-godišnjoj osobi srpske nacionalnosti, koja je još prije predaje zatražila azil u susjednoj Mađarskoj, što je potvrdio predstavnik policije u Salzburgu Burghard Vouk.

U samoj Austriji na snazi je zabrana njegovog boravka i to zbog sumnje da je počinio nekoliko kaznenih djela. Vouk je dodao kako tamošnja policija nije mogla potvrditi je li zaista riječ o bivšem tjelohranitelju vođe bosanskih Srba, a nakon toga je i napomenuo kako je ta mogućnost za samu Austriju nevažna s pravnog gledišta.

Sve prikupljene informacije austrijske su vlasti proslijedile Haškom tribunalu i to zbog mogućnosti svjedočenja navodnog tjelohranitelja u Haagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 43-godišnjeg azilanta su pucali u Mađarskoj

Neimenovani 43-godišnjak policiji se predao tri dana nakon Karadžićeva uhićenja u Novom Beogradu, a tada je austrijske policijske službenike molio za pomoć, jer, kako je rekao, u Mađarskoj je njegov život ugrožen - tamo se navodno pucalo u njega, u što Austrijanci sumnjaju.

Kada će "tjelesni čuvar" biti izručen Mađarskoj nije određeno.

Ig.M.
Foto: AFP
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara