Austrijski "Die Presse" o Mesićevom posjetu Beogradu

AUSTRIJSKI dnevni list "Die Presse" u četvrtak piše o posjetu hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića Beogradu, ističući da su tom prigodom Zagreb i Beograd izmijenili međusobne isprike.

Dopisnica "Die Presse" iz Beograda Gertraud Illmeier piše "da je, nakon više od 10 godina, predsjednik Mesić prvi put bio u državnom posjetu Beogradu", te ističe da je "simboličko značenje posjeta to što se i jedna i druga strana ispričala za rat i počinjene zločine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Die Presse" prenosi riječi isprike predsjednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića te nastavlja da je gotovo iste riječi isprike izrekao i Mesić.

Austrijski list navodi da su obojica predsjednika izrazili želju za poboljšanjem bilateralnih odnosa što bi i Zagrebu i Beogradu trebalo pomoći u približavanju europskim integracijama.

"U važna bilateralna pitanja između Srbije i Crne Gore i Hrvatske ubrajaju se i sporni dio granice na Dunavu i povratak protjeranih Srba devedesetih godina iz Hrvatske. To su pitanja koja se još trebaju razjasniti", piše u četvrtak Die Presse.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara