Bačić: Sutra ćemo odlučiti o datumima za izbore u HDZ-u

Bačić: Sutra ćemo odlučiti o datumima za izbore u HDZ-u
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

PREDSJEDNIK kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić izjavio je da će se sutra održati sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj će biti donesena odluka o datumima i postupcima za provođenje unutarstranačkih izbora.

"Praznik demokracije"

U izjavi novinarima prije radne sjednice HDZ-ova Kluba zastupnika u Slavonskom Brodu Bačić je rekao kako je uvjeren da će unutarstranački izbori u HDZ-u biti praznik demokracije.

"Želimo da se naši unutarstranački izbori održe na vrlo visokoj demokratskoj razini, koja će svakako doprinijeti snaženju HDZ-a", dodao je.

Na upit novinara hoće li aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković imati protukandidata, rekao je kako će to vidjeti kada se raspišu izbori i krene u kampanju.

"Svi koji mogu, koji se odluče, HDZ će im omogućiti ravnopravnu utakmicu", poručio je Bačić.

Na upit nazoče li sjednici svi HDZ-ovi saborski zastupnici, Bačić je rekao kako neki nisu mogli doći iz opravdanih razloga, jer imaju druge obveze ili su na službenom putu, ali da će vrlo veliki broj članova kluba biti na sjednici u Slavonskom Brodu.

Tajnik ureda za Hrvate izvan Hrvatske se ulizuje Plenkoviću

Komentirajući današnji posjet premijera Plenkovića tvrtki Đuro Đaković, saborski zastupnik Pero Ćosić izrazio je zadovoljstvo što je vlada dala jamstvo toj tvrtki. Ocijenio je kako to neće biti samo gašenje požara već da će nastavak proizvodnje u toj tvrtki biti pokretač razvoja te sredine.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas rekao je da će na unutarstranačkim izborima podržati aktualnog predsjednika Plenkovića.

"Uskoro dolaze parlamentarni izbori i tada će svi koji su u oporbi imati priliku predstaviti hrvatskom narodu što imaju za reći, a s druge strane će biti Andrej Plenković, koji će prezentirati sva postignuća vlade. Vjerujem da će tada svi komentari skeptika postati bespredmetni i da će narod dati podršku HDZ-u", dodao je Milas.

Uz saborske zastupnike HDZ-a i premijera Plenkovića sjednici nazoče i brojni ministri u hrvatskoj vladi i stranački dužnosnici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara