Bajića prestigli i Slovenci: Policija upala u kuće bivših šefova Hypo banke

Bajića prestigli i Slovenci: Policija upala u kuće bivših šefova Hypo banke

Foto: Arhiva

DOK GLAVNI državni odvjetnik Mladen Bajić u Hrvatskoj već desetljeće tapka u mraku afere Hypo banka, Slovenci su otvorili službenu istragu u toj zemlji o malverzacijama banke iz Klagenfurta. Tako je danas službeno potvrđeno dvadeset kućnih pretraga vezanih uz predkazneni postupak zbog sumnji u financijske malverzacije ogranka Hypo banke u Sloveniji.

Pretrage je izvršila slovenska policija zbog sumnje u malverzacije slovenskih podružnica Hypo banke i Hypo leasinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U isto vrijeme Nacionalni istražni ured (NPU), odnosno poseban odjel policije za istraživanje gospodarskog kriminala i korupcije, potvrdio je tu vijest uz dodatak da se istrage vode na području policijskih uprava Ljubljana i Krško.  Istraga je, kako navode, usko vezana uz slučajeve korupcije odnosno davanja i primanja darova.

Za sada nema službene potvrde o identitetu osoba čije se nekretnine pretresaju, no prema svemu sudeći riječ je bivšim prvim ljudima slovenskih podružnica Hypo banke i Hypo leasinga koji su početkom veljače naprasno smijenjeni odlukom centrale u Klagenfurtu.

Kako navodi 24ur.si jutros u šest počela je pretraga kuće bivšeg generalnog direktora Hypo Leasinga Andreja Potočnika. Policija je obišla i nekadašnjeg predsjednika uprave Hypo Alpe Adria Antona Romiha te direktora Hypo Leasinga Aleksandra Skubica navodi isti izvor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara