Banac: Mladi LS-a, uzmimo metlu i pometimo Hrvatsku

"UZMIMO metlu i pometimo Hrvatsku", poručio je danas predsjednik LS-a, Ivo Banac, mladeži te stranke na njihovoj Konvenciji, na kojoj je za novog predsjednika izabran apsolvent prava iz Zagreba, Ivan Kusalić. 

Banac je mladim LS-ovcima na dar donio metlu, koju je nazvao "liberalnom i toliko potrebnom da sebi i cijeloj Hrvatskoj očisti put iz ove nesnosne situacije, da pomete korupcionaše i lažne demokrate, da u izbornu kampanju uđemo spremni za velike i neokaljane poslove, kako bi našim građanima ponudili izlaz iz dominacije dvaju parazitskih blokova, koji sišu snagu i energiju naše mladosti i budućnosti".

"Njihovu vlast treba pomesti našom politikom i našim angažmanom!", poručio je Banac mladim LS-ovcima, rekavši da o njima ovisi uspjeh LS-a i brzina promjena u Hrvatskoj.

Također je rekao kako "politika beznađa pobjeđuje svaki put kad se pokuša dokazati da izlaza nema" i dodao: "Mi naglas govorimo o mitu, korupciji i kriminalu, a Mato Arlović (SDP) odgovora: dajte dokaze! Budite bez brige: dokaza ima čak i previše", kazao je Banac.

Postavio je i retoričko pitanje, a što ako LS ode iz koalicije, te podsjetio kako je njihov koalicijski partner Mate Arlović na to pitanje odgovorio da bi takav potez "mogao dovesti do raskola u LS-u".

"Nije Arlović posve u krivu, premda on dakako raspiruje raskol. Ali, jedinstvo stranke bolje ćemo čuvati ako otvorenim očima budemo gledali na izazove Arlovića i njegovih marioneta", rekao je Banac.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je i kako je jučer dobio jedno, kako je kazao, "besramno pismo, kukavički oslovljeno na Predsjedništvo stranke", u kojem jedan član LS-a, koji ide u diplomaciju, traži da se njegovo članstvo u stranci stavi u stanje mirovanja.

Banac je kazao da je taj član stranke "bio u stanju mirovanja već vrlo dugo" te da je "u jednom trenutku zatražio prijam u jednu njima partnersku stranku". Dodao je da su takvih ljudi u LS-u "agenti raskola, ali s pomoći mladih LS-a stranka će ih pobijediti".

Upitan od novinara na kojeg je to člana LS-a mislio, Banac je odgovorio - na Maria Livaju. No, dodao je kako ga neće izbaciti iz stranke.

Predsjednik LS-a rekao je također kako je "liberalna politika jedina revolucionarna", te da vjeruju u tržišne vrijednosti, ali i u pravednost. Dodao je i da je LS vrlo nezadovoljan katastrofalnim stanjem naših škola i sveučilišta jer, kako drži, ne školuju slobodne građane, sposobne za kritičko prosuđivanje i pravi odabir.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara