banac u osijeku: nije pošteno uvjeravati građane da žive bolje

Predsjednik Liberalne stranke Ivo Banac na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku ocijenio je da nije pošteno uvjeravati hrvatske građane kako žive bolje unatoč stvarnom pogoršanju standarda.

Upravo se u Slavoniji i Baranji, gdje ima puno potencijala i gdje je kolijevka poljoprivrede, pravim reformama može dosta toga poboljšati, smatra Ivo Banac. Komentirajući buduće izbore, koji, kako je rekao, ´mogu i ne moraju biti ove godine´, Banac je ocijenio da ključ za bolju budućnost svakako nije HDZ, ´koji deset godina koči reforme´, kao ni ´sadašnja situacija koalicijskog preživljavanja´. Po njemu, ´izlaz je iz ove situacije ulazak u prave reforme, a to jedino može ponuditi LS´. Pritom je ´izuzetno važno upravo to objasniti ljudima, i ako treba dolaziti im na kućni prag kako bi ih se uvjerilo da je važno izaći na predstojeće izbore´.

Na novinarski upit postoje li razmimoilaženja oko prijedloga promjena izbornoga zakona koji su predložili Zlatko Kramarić i Damir Kajin s njegovim, Banac je rekao ´Kramarić je imao pravo iznijeti svoje osobno stajalište i zbog toga nije došlo ni do kakvog razmimoilaženja´.

Na predsjedništvu stranke dogovorit ćemo strategiju koja ne isključuje Kramarićev prijedlog jer on u biti samo traži one promjene koje su nužne, kao primjerice izmjene i dopune postojećeg zakona, kazao je Banac. Opovrgnuo je da između njega i Kramarića postoji nerazumijevanje.

Istaknuo je da će Liberalna stranka 8. ožujka za Međunarodni dan žena odaslati poruku da je nužno veće sudjelovanje žena u političkom životu.

Za LS u Osijeku rekao je da je najbolja stranka i da će poraditi da rejting LS-a u cjelini poraste. ´Da smo na dobrom putu svjedoče i određena istraživanja´, zaključio je Banac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara