Bandić došao na suđenje za pogodovanje Markićkinoj udruzi, sudac ga uznemirio

Bandić došao na suđenje za pogodovanje Markićkinoj udruzi, sudac ga uznemirio
Foto: Index

MILAN Bandić pojavio se na zagrebačkom Županijskom sud na kojem se protiv njega, Ivice Lovrića i Zdenke Palac vodi postupak za aferu Štandovi. Optuženi su da su pomažući udruzi U ime obitelji oštetili Grad Zagreb za 308 tisuća kuna. Bandiću je ovo prvi put da se pojavio na sudu nakon prvog ročišta. Dosad, za razliku od Ivice Lovrića i Zdenke Palac nije imao vremena za dolazak na sud.

“Kad bi se događalo nešto značajnije Miro Laco bi me obavijestio da je Grad Zagreb pokrovitelj i da će svi odnosi biti regulirani s udrugom U ime obitelji, ali ja s udrugom nisam komunicirao. U našu marketinšku agenciju Mega produkcija sve je platila Obiteljskom radiju”, svjedočio je Ivan Jurić Kaćunić, tadašnji savjetnik uprave Obiteljskog radija.

Svjedočio je i Hrvoje Barišić, direktor Obiteljskog radija.

“Ovo je bio prvi i vjerojatno posljednji mail koji sam dobio od Mira Lace. Poznajem ga iz suradnje s Gradom Zagrebom i komuniciramo samo na poslovnim sastancima. Kontaktirao me jer vjerojatno ne poznaje nikoga iz Mega produkcije pa sam im ja proslijedio njegov mail sa spotom”, rekao je Barišić.

Ovo su bili posljednji predloženi svjedoci. Međutim, procesu nije kraj.

“Gradonačelnik nije dostavio spise i ja ću nazvati ured gradonačelnika i tražiti da mi dostave danas spise kako znaju i umiju", rekao je sudac Zdravko Majerović. On je po službenoj dužnosti zatražio cijelu prepisku koja je odvela do pokroviteljstva Grada Zagreba nad inicijativom Birajmo zastupnike imenom i prezimenom.
“Vidim nemir u redu okrivljenih”, rekao je Majerović primijetivši vrpoljenje Milana Bandića i Ivice Lovrića.
Suđenje se nastavlja sutra.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara