Bandić izgubio još jednog žetončića, napustila ga je bivša SDP-ovka

Bandić izgubio još jednog žetončića, napustila ga je bivša SDP-ovka
Foto: Hina

SABORSKA zastupnica Ana Komparić Devčić u prosincu 2018. godine je izašla iz SDP-a te prešla u Bandićevu stranku. Ovih dana stigla je vijest kako napušta i Bandića.

Prema informacijama N1, razlog izlaska iz Kluba zastupnika Milana Bandića u saboru je taj što su priklonjeni vladajućoj većini. "Ja sam ostala van toga, što sam i pokazala svojim glasanjem u saboru. Zasad planiram ostati nezavisna zastupnica", kazala je Komparić Devčić.

"Želim vjerovati da je nevin"

Ona je krajem 2018. matičnoj organizaciji SDP-a u Rijeci poslala ispisnicu uz pismo u kojem je napisala da odlazi jer je SDP doživio politički bankrot.

"Radom u saboru, iskustva u upravljanju najrazvijenijim gradom u Hrvatskoj želim iskoristiti i u iniciranju razvoja grada u kojem sam rođena, u Rijeci, a koji zadnjih godina vidno za tim zaostaje", rekla je za Novi list Komparić Devčić.

Upitali su je zašto se odlučila za klub Bandića kojeg prate brojne afere i u petak dopunjena optužnica Uskoka za aferu Agram.

"Želim vjerovati u nevinost Milana Bandića, kao što sam vjerovala u nevinost Vojka Obersnela u aferi Tržnice, kao i Vladimira Benca u aferi Poslovni prostori", kazala je za Novi list Komparić Devčić.

Prije par mjeseci Bandića je napustio i zastupnik mađarske manjine

Klub Milana Bandića, koji svoje zastupnike naziva žetončićima, sada broji 10 članova, a u njemu su, osim dijela zastupnika nacionalnih manjina, i Ivica Mišić, koji je u sabor ušao na listi Živog zida, bivša HNS-ovka Marija Puh, bivši HSU-ovac Kažimir Varda te bivši SDP-ovci Milanka Opačić, Ana Komparić Devčić, Zdravko Ronko i Siniša Varga.

Prije par mjeseci Bandića je napustio i Robert Jankovics, zastupnik mađarske manjine koji je najavio da će djelovati isključivo kroz Klub zastupnika nacionalnih manjina, ali da će i dalje podržavati parlamentarnu većinu.

"Razlike među članovima kluba postale su prevelike za mene i više nisu samo koncepcijske nego i suštinske", rekao je Jankovics ne otkrivajući razloge svog odlaska i uz objašnjenje da ne želi ružno govoriti o svojim dojučerašnjim kolegama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara