Bandić među šest žena bira novu glasnogovornicu i najavljuje čistku u Holdingu

Tekst: P.V.
Foto: Damir Krajač / Cropix

IVA MIA ERAK je "otplesala sa zvijezdama" i ostavila Milana Bandića u "teškoj" situaciji. Zagrebački gradonačelnik novu će glasnogovorniku morati izabrati među šest žena, a vrlo je zanimljivo da se na natječaj nije javio niti jedan muškarac!

Bandićevi suradnici idući tjedan trebali bi obaviti finalne razgovore sa svim kandidatkinjama i odlučiti tko će u budućnosti vršiti zahtjevnu zadaću povezivanja gradonačelnika i znatiželjnih novinara, a Bandić je najavio kako će nakon promjena u Uredu glasnogovornika isti funkcionirati još efikasnije nego dosad.

No, nije to bila jedina poruka javnosti koju je Bandić danas uputio. "Unutar Zagrebačkog holdinga i uprave će biti još promjena. Neki su se umorili, neki ne mogu pratiti tempo, a neki više nisu kompetentni za obavljanje tog posla", najavio je Bandić otkaze na visokim položajima. U detalje nije želio ulaziti, već je tajanstveno najavio kako će sve biti jasno kad se izabere novi čovjek. "Koristit ćemo resurse unutar Holdinga", ostao je Bandić vjeran svojoj ranijoj najavi da zapošljavanja neće biti osim u iznimnim situacijama.

Balkon je morao izdržati težinu kamiona

"Vruća" tema u razgovoru s novinarima bilo je i jučerašnje urušavanje balkona na zgradi u Novom Zagrebu, prilikom čega su četiri osobe ozlijeđene. Bandić je kazao kako treba reagirati i kad padne kućni ljubimac, a kamoli čovjek, te dodao da je gradska uprava spremna pomoći. "Taj je balkon morao moći izdržati težinu kamiona", kaže Bandić i najavljuje da će građevinska inspekcija utvrditi kako je točno došlo do nesreće.

"Ja sam uvjeren da stanovnici Cvjetnog naselja žele da im naplatimo parking"

Osvrnuo se gradonačelnik i na stanovnike četvrti Cvjetno naselje, koji ovih dana prosvjeduju i prijete blokadom prometa zbog najavljenog plaćanja parkinga. Bandić smatra da je to zapravo u njihovom interesu.

"Ja sam siguran da oni žele da im se parkiralište naplaćuje jer će tako imati sigurno mjesto na parkingu za naknadu od 480 kuna godišnje. Ali, ako to ne žele, neka Gradsko vijeće reagira i ja ću naplatu ukinuti", kazao je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara