Bandić neće dozvoliti "šačici ljudi" da zaustavi kapitalne pojekte u Zagrebu

ZAGREB je dobio još jednu podzemnu garažu, nakon što je danas otvorena ona na Kvaternikovom trgu vrijedna 46 milijuna kuna. Građanima će na raspolaganju biti 351 parkirališno mjesto, od kojih 20 za invalide, koji su se smjestili  na tri podzemne etaže i s  pješačkim pothodnikom na dvije razine s liftovima.

Garažu je otvorio gradonačelnik Milan Bandić koji je pohvalio izgled trga koji, kako smo napisali, još nije niti gotov. Po dovršetku, Kvatrić će po Bandiću biti, uz Cvjetni i Trg bana Jelačića, jedan od najljepših zagrebačkih trgova.

Bandić je rekao kako neće dozvoliti šačici ljudi da zaustavi kapitalne projekte  te da i prometna struka ističe da se promet u mirovanju ne može riješiti bez garaža.

Direktor "Zagrebparkinga" Miroslav Kraljević je najavio da će i garaža na Tuškancu biti gotova do travnja 2008. godine te se nada da će biti omogućena izgradnja još pokoje garaže u centru.

Rekonstrukcija trga započela je još u kolovozu 2006., a ukupna vrijednost radova iznosila je 160 milijuna kuna. U sklopu obnove Kvatrića izmijenjena je infrastruktura, izvršena rekonstrukcija prometnica i plohe trga koja još nije u potpunosti gotova. Sama ploha trga biti će u potpunosti dovršena u prosincu, kada će se postaviti 16 kioska za cvijeće, klupice, svjetlosni stup, nadstrešnice, fontana i bit će  posađeno zelenilo.

Gradonačelnik Bandić je najavio kako su sada na redu za uređenje Trg Kreše Ćosića  i Trešnjevački plac te spajanje Trešnjevke s Črnomercem.

D.M.
Foto: L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara