Bandić nosi seljačke liste za Zagreb i dijasporu?

Bandić nosi seljačke liste za Zagreb i dijasporu?

Foto: Drago Sopta (Cropix)

"MILAN BANDIĆ i ja stalno razgovaramo, svaki se tjedan negdje sretnemo. Nismo još razgovarali o zajedničkom izbornom nastupu, ali to ne znači da nećemo", rekao je čelnik HSS-a Josip Friščić u razgovoru za državni dnevnik Vjesnik o predizbornoj križaljci HSS-a  dodajući kako ne treba bježati od toga da će njegova stranka razgovarati s nekim ljudima za koje se zna "da imaju potencijala".

Bandić korektan

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, vrh HSS-a smatra kako je među takvim potencijalnim ljudima i kontroverzni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji bi mogao voditi "seljake" u zagrebačkoj izbornoj jedinici kao i na listi za dijasporu.

"HSS je uvijek Bandićem korektno surađivao, i dok smo bili dio vladajuće koalicije u Zagrebu, i otkad smo, od prošlih lokalnih izbora, u oporbi", podsjeća Friščić. Prema Vjesniku mnogi HSS-ovci uopće ne zadiru od bivšeg prvaka SDP-a koji je umočen u mnoge afere već smatraju da bi suradnja s Bandićem bila "očekivana i politički normalna". Kao argument za tu tezu spominje se i činjenica da su nedavno HSS-u pristupili neki bivši SDP-ovci koji su ostali lojalni zagrebačkom gradonačelniku.

Računica od 5 mandata

U Friščićevoj stranci računaju, zaključuju novinari Vjesnika, da bi Bandićeva lista u najgorem slučaju mogla osvojiti pet posto, što bi značilo najmanje četiri zastupnika sa zagrebačkog područja plus "sigurno jedan mandat" u dijaspori.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara