Bandić o kaosu u Zagrebu: Ništa se nije dogodilo, sve ćemo srediti

Bandić o kaosu u Zagrebu: Ništa se nije dogodilo, sve ćemo srediti
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

GRADONAČELNIK Zagreba Milan Bandić gostovao je u RTL-u Danas u kojemu je govorio o posljedicama nevremena koje je zahvatilo grad.

Otkrio je da su sve službe - ZET, Zrinjevac, Zagrebačke ceste i Čistoća - na terenu te kako je trenutno angažirano oko 500 ljudi, dok je u dojavni centar stiglo oko 650 dojava. 

"Ljudi zovu svaki trenutak. Doći ćemo do svake kuće, svakog čovjeka", rekao je.

Zašto upozorenje nije izdano ranije?

Upitan zašto upozorenje nije izdano ranije, uz savjet roditeljima da ne šalju djecu u školu osim ako ne moraju, Bandić je rekao kako se nije znalo da će biti ovakva oluja. 

"Ja ne znam koje ste vi vijesti slušali, otkud ste znali da će biti ovakva oluja? Ovakve oluje nije bilo 50 godina. Ja sam u Zagrebu 45 godina i ne pamtim. Ništa se nije dogodilo, ozlijeđeno je 4-5 ljudi, sanirane su lakše ozljede", rekao je Bandić.

Gradonačelnik je na Klinici za traumatologiju posjetio baku kojoj je u nedjelju drveni štand slomio bedrenu kost. Sutra će biti operirana. 

Bandić: Do sutra u podne ćemo sanirati 50 posto štete

Bandić je rekao i da će sutra do podne sanirati 50 posto štete od nevremena. 

Osim toga, tada bi se i nevrijeme trebalo smiriti. 

Otkrio je i kako se neće proglašavati elementarna nepogoda.

"Ostalo ćemo srediti do četvrtka. Jedino smo pomaknuli otvaranje Floraarta za četvrtak. Ukopi će krenuti sutra od 12 sati. Sljemenska cesta je zatvorena, a tramvajski i autobusni promet u cijelom gradu funkcionira. Nema nikakve elementarne nepogode i nećemo ju ni proglašavati", rekao je. 

Jesu li posljedice mogle biti manje?

Upitan jesu li posljedice nevremena mogle biti manje da su službe pripremljenije, Bandić odgovara kako u ovom dijelu Europe nema bolje pripremljenije službe od Zagrebačkog holdinga. 

"Nađite mi jednu u Europi koja je organiziranija od Zagreba i ja ću vam čestitati. Napravite anketu. Ja odajem priznanje ZET-u, Zagrebačkim cestama, Zrinjevcu, Plinari, Čistoći, vatrogascima, Uredu za krizna stanja i građanima na strpljenju”; dodaje.

Kada se radi o šteti, otkrio je i tko će je platiti.

"Platit će oni koji imaju novca. Solidarnost i socijalna pravda, po kojoj je Zagreb prvi u Europi, stupit će na djelo. Oni koji ne budu imali novca, Grad Zagreb će sanirati. Kao što će kompostirati svako slomljeno drvo, posaditi novo i izaći ljudima ususret. Platit ćemo mi svi skupa", kaže Bandić.

Prokomentirao stanje zgrade Muzičke akademije

Prokomentirao je i stanje zgrade Muzičke akademije koja se, prema tvrdnjama studenata, raspada. 

"Poruka resornoj ministrici da napokon preuzme obveze koje treba: tekuće održavanje od 5 milijuna kuna godišnje. Osam godina dekani Muzičke akademije pišu ministrima. Grad Zagreb je ovdje uložio 20 milijuna eura, resorno Ministarstvo i Sveučilište 15 milijuna eura, a problem je u 5 milijuna eura koje ministrica nikako da prihvati. Ako to ne prihvati u roku od mjesec dana, to će Grad preuzeti na sebe i neće biti nikakvih problema", zaključio je, prenosi RTL.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara