Bandić o uskraćivanju podrške HDZ-u: "Ki bi da bi"

Bandić o uskraćivanju podrške HDZ-u: "Ki bi da bi"
Foto: Daniel Kasap/Hina

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas popodne, uoči sastanaka koalicijskih partnera u Banskim dvorima, da ne vidi problema u vladajućoj koaliciji, a na pitanje hoće li uskratiti podršku vladi u saboru ako zagrebački HDZ ne podrži novi GUP odgovorio je citirajući pokojnog Franju Tuđmana - "ki bi da bi".  

"Sve je ok"

Bandić je na pitanje novinara ima li ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak njegovu podršku izbjegao konkretno odgovoriti poručivši da je njegova stranka "odgovoran partner, koja od prvog dana surađuje na projektima od interesa za Zagreb i Hrvatsku", a u vladajućoj koaliciji on ne vidi problema. 

"Nitko ništa ne viče, nitko ne galami, sve je OK, ja ne vidim problema", ustvrdio je.

Upitan kako surađuje sa zagrebačkim HDZ-om, s obzirom na njihove poruke da bi na njegovo mjesto trebao doći netko mlađi, odgovorio je kako "najbolje surađuje s građanima koji su ga izabrali".  

O GUP-u

Novinarima je rekao da zagrebačke HDZ-ovce, a ne njega, trebaju pitati za potporu GUP-u. 

"GUP je abeceda investiranja u Zagreb i o tome će se gradski zastupnici izjasniti 6. veljače", kazao je Bandić.   

Također je zanijekao da njegova suradnja s HDZ-om na lokalnoj razini komplicira njihovu suradnju na nacionalnoj razini. 

"Rekao bi pokojni predsjednik - ki bi da bi", odgovorio je Bandić na pitanje hoće li uskratiti podršku HDZ-ovoj vladi u saboru, ako zagrebački HDZ uskrati podršku GUP-u.

Marić nije htio o Bandiću

O nezadovoljstvu članova zagrebačkog HDZ-a koalicijom sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i njegovom strankom Zdravko Marić kaže kako ništa ne zna, a na koalicijski sastanak nije ni pozvan. 

Na pitanje je li Bandić krivac za izborni poraz predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović u Zagrebu, Marić je odvratio kako nije "baš nekakav dobar sugovornik za tu temu".

Medved: Nisam primijetio da su zagrebački HDZ-ovci nezadovoljni Bandićem

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u utorak kako nije primijetio da članovi zagrebačkog ogranka HDZ-a izražavaju nezadovoljstvo koalicijom s gradonačelnikom Milanom Bandićem i njegovom strankom.

"Zagrebački gradonačelnik radi svoj posao, vlada radi svoj odgovorno", poručio je Medved dolazeći na sjednicu užeg kabineta vlade.

Medved je, međutim, na pitanje novinara o nezadovoljstvu zagrebačkih HDZ-ovaca koalicijom s Bandićem kratko odgovorio kako "nije primijetio" nezadovoljne članove HDZ-a u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara