VIDEO Građani na Savici uspjeli odgoditi početak radova, ali sad strahuju od noćne akcije

VIDEO Građani na Savici uspjeli odgoditi početak radova, ali sad strahuju od noćne akcije

Foto: Pixsell/Tomislav Miletić

NAPETOSTI u parku Savica rastu. Naime, kako javljaju iz inicijative Čuvajmo naš park, nešto prije 16 sati u park je došlo nekoliko kamiona punih ograda, te 15-ak zaštitara tvrtke Bilić-Erić.

>> Građani čuvaju park, stigla policija, Bandić šalje pojačanja


>> SKANDALOZNA IZJAVA Bandić sam sebe usporedio sa žrtvama holokausta


>> INDEX DOZNAJE Bandić ignorirao arhitekte: "Park na Savici uređuje se ilegalno"


Po svemu sudeći, gradonačelnik Bandić je poslao radnike Zrinjevca da ograde park, a zaštitare da ih u tome čuvaju od ogorčenih građana, koji su cijeli dan u parku i svojim tijelima pokušavaju spriječiti početak naprasne gradnje i uništavanja parka.

Zaštitare je odmah legitimirala policija, a iz Policijske uprave zagrebačke kažu da nitko nije priveden, te da se radi o "redovnom postupanju" koje provodi policijska ophodnja na terenu.

Oko 16:45 pred okupljene građane izašao je jedan policijski dužnosnik u civilu, te ih obavijestio da danas neće biti nikakve gradnje. Nedugo nakon toga kamioni s novim ogradama, ali i Bandićevi zaštitari, napustili su Savicu.

Pogledajte video:


Podsjetimo, jučer su stanovnici Savice organizirali zatrpavanje rupa koje iskopali bageri u najvećem parku u tom naselju i na to mjesto posadili oko 130 sadnica cvijeća.

To je bio odgovor na Bandićevu najavu novog parka. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u utorak navečer u parku na Savici postavio ploče s izgledom novog parka koji bi se napravio na mjestu sadašnjeg, a već u srijedu u ranim jutarnjim satima započeli su radovi. U inicijativi "Čuvamo naš park" tvrde da preuređenje parka uključuje betonizaciju 42 posto parka na koje se stavlja tartan i plastika te umjetna trava.Pod okriljem noći u park došli bageri


Priča je novi nastavak dobila već jutros. U gerilskoj akciji tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak gradski službenici postavili su novu ogradu u parku na Savici. Postavljanje ograde počelo je već u pet sati ujutro, a do sedam sati već su odgovorili ogorčeni građani. Naime, radovi gradskih komunalaca pod okriljem noći doslovno je probudila stanovnike koji su se brzo organizirali i stali ispred bagera, a tamo još uvijek stoje.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara