Bandić zbog kaosa s GUP-om zaprijetio HDZ-u: Mogu ja skinuti rukavice...

Bandić zbog kaosa s GUP-om zaprijetio HDZ-u: Mogu ja skinuti rukavice...
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

VIŠESTRUKI USKOK-ov optuženik i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je najnoviji razvoj situacije oko GUP-a, pozvao HDZ da povuče amandmane i predložio da se ne izglasa nijedan amandman koji nije prošao javnu raspravu. Predlaže i da se u roku od šest mjeseci ide u izmjene i dopune cjelovitog GUP-a.

"Nema nadmudrivanja, vi ste imali moju presicu 5. veljače uoči Skupštine, sve što sam rekao stojim iza toga, imali ste oglas u subotu. Istina je i nemam što dodati, samo bedaki ponavljaju tri puta isto", komentirao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najnoviji razvoj situacije oko zagrebačkog GUP-a.

Rekao da "on može skinuti rukavice"

"Jedino pošteno i korektno je da se povuku svi amandmani jer nisam ni 5.2.2020. imao ideju, oni koji nisu prošli javnu raspravu, svih 80 amandmana, to je pošteno i korektno, i drugo da se izglasa GUP koji je prošao dvije javne rasprave i suglasnosti dvaju ministarstava i da idemo raditi na dobrobit građana Grada Zagreba. I to je jedino što imam reći, sve ostalo je plod špekulacija i tko se bude ponašao drugačije ili ima nešto ispod stola ili želi zaustaviti razvoj grada. Ja znam što će raditi Klub Stranke rada i solidarnosti - povući amandmane, ne glasati ni za jedan amandman koji nije prošao javnu raspravu i glasati za GUP koji je prošao sve procedure", istaknuo je Bandić, a prenosi N1

Kaže da je Ministarstvo graditeljstva trebalo još u vrijeme Anke Mrak Taritaš 2014. donijeti pravilnik jer bi sada bili nešto pametniji, a predlaže i da se u roku od šest mjeseci ide u izmjene i dopune cjelovitog GUP-a.

Na pitanje zašto danas nije u Gradskoj skupštini kaže da ga nije Skupština izabrala, nego građani. "Ja nisam premijer kojeg bira parlament da mora čučati u parlamentu stalno, ja sam u Skupštini kada mislim da trebam biti, cijeneći svakog zastupnika."

Rekao je da i gradonačelnik može skinuti rukavice i govoriti drugačije, pa i o svojim partnerima. Misli da će proći GUP na Skupštini, ali ne zna kako će HDZ-ovi vijećnici glasati.

Podsjetimo, HDZ u Skupštini prkosi Bandiću i odbija povući svojih 11 preostalih amandmana na GUP.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara