Bebić: Ni Tuđman me nikad nije tako ušutkao kao Jadranka Kosor

Tekst: P.V.
Foto: Admir Buljubašić / Cropix

"MOGLA je predsjednica Vlade to i malo nježnije reći, a ne "Ušuti, nisam ti dala riječ". Ni Tuđman ni Sanader mi nikad nisu tako odbrusili", požalio se novinarima danas Luka Bebić koji svoju svađu s Jadrankom Kosor nastavlja preko medija.

"Bilo je malo povišenih tonova, ali nije u redu da se predsjednica Vlade obraća nekom tko ima toliko godina kao ja, tko je 20 godina u HDZ-u, a član je predsjedništva i predsjednik Sabora. Možda sam ja malo galamio, ali normalno je da žustrije raspravljamo. Nisu mi ni Tuđman niti Sanader nikad tako odbrusili. Oni bi rekli "Daj malo, Boga ti" ili tako nešto", potužio se Bebić.

Predsjednik Sabora tvrdi kako on zna povisiti ton i u svojoj obitelji "pa kako onda neće na političkim sjednicama, gdje ne moraju svi imati iste stavove iako su u istoj stranci". No, vrlo brzo je Bebić objasnio kako Kosor ima njegovu punu podršku. "Stavove imamo iste, samo se nekad razilazimo u metodologiji", kazao je Bebić i dodao da je nakon sporne rasprave više puta normalno razgovarao s premijerkom.

Nagađanja kako se Kosor obračunava sa Sanaderovim kadrovima Bebić odlučno odbacuje. "Tko je veći Sanaderov kadar od Jadranke Kosor? Ona je dvaput bila njegova zamjenica na stranačkom saboru i dvaput kao potpredsjednica Vlade. To je moguće jedino ako se ona obračunava sama sa sobom. Koji su to uopće Sanaderovi kadrovi? Je li možda došlo do političkih promjena? Jesu li se dogodili neki izbori?", pita se Bebić.

"Ja sam se ispričao skupu za povišeni ton s moje strane", zaključio je na kraju Bebić i još jednom istaknuo kako se Kosor njemu nije ispričala. A on očito smatra da bi trebala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara