Bechtel o izgradnji dionice Dugopolje - Šestanovac

AMERIČKA građevinska tvrtka Bechtel, pozivajući se na pregovore i izmjene njenog ugovora s hrvatskom Vladom iz prosinca prošle godine, u današnjem priopćenju ponavlja svoja očekivanja da će im umjesto dionice Zagreb Sisak, Vlada dodjeliti zamjensku dionicu.

U priopćenju hrvatske podružnice Bechtela ta se tvrtka očituje na medijske napise o dodjeljivanju radova na izgradnji dionice između Dugopolja i Šestanovca, dužine 37 kilometara, na autocesti Split - Dubrovnik Bechtelu bez javnog natječaja.

"U prosincu 2003. Bechtel se suglasio s Vladom da se u ugovoru dionica 2 ne odredi izričito kao 40 kilometara između Zagreba i Siska", navodi se u priopćenju, dodajući da je Vlada tada objavila svoju namjeru da ne gradi puni profil te autoceste.

Ističe se da je "kao i u svim pregovorima s Vladom Bechtel imao razumijevanja za potrebu zadržavanja okvirnog pristupa ugovoru kojim bi Vlada zadržala fleksibilnost u ispunjavanju svojih najvažnijih prometnih prioriteta. U slučaju dionice 2 Bechtel se suglasio da je primjereno izmijeniti ugovor tako da se izbriše specifično spominjanje dionice Zagreb-Sisak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Iako je drugačije prikazano u medijskim izvješćima", iz Bechtela ponavljaju da su se "također suglasili s Vladom da je važno da se zadrži fleksibilnost Vlade za određivanje neke druge dionice autoceste kao dionice 2. Kako bi se izbjegle bilo kakve financijske posljedice za Vladu u njezinu zadržavanju fleksibilnosti, Bechtel se suglasio da će ta opcija prestati važiti sa završetkom njihovog rada na dionici 3 (Bosiljevo - Sveti Rok)".

Čineći to, tvrde, "Bechtel je uvijek očekivao da će Vlada svakako odrediti novu dionicu 2 do završetka radova na dionici 3 (Bosiljevo - Sveti Rok), što je uvijek bilo prisutno u komunikaciji s Vladom".

Dionica između Dugopolja i Šestanovca, duga 37 kilometara, kako ističu u Bechtelu, predstavlja njihov trenutni doprinos ispunjenju Vladinog prioritetnog cilja završetka mreže autocesta sve do Ploča i Dubrovnika u što kraćem mogućem roku. BechteI je, kako se naglašava, predan postizanju tog prioritetnog Vladinog cilja.

U svom današnjem priopćenju Bechtel podsjeća da 80 posto njihovih zaposlenika čine hrvatski građani te da su unazad nekoliko godina svake građevinske sezone upošljavali više od 2 tisuće hrvatskih radnika.

Također, u Bechtelu tvrde da je njihov cjenik nepromijenjen od 1998. godine te da su se na osnovu njih mogle raditi procjene troškova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara