Beljak: Ako vlada ne zna raditi, neka raspiše izbore

Beljak: Ako vlada ne zna raditi, neka raspiše izbore

Foto: Hina

PREDSJEDNIK oporbene Hrvatske seljačke stranke HSS Krešo Beljak izjavio je prije sastanka premijera Andreja Plenkovića s čelnicima parlamentarnih stranaka da predsjednik vlade vjerojatno želi konsenzus o poništenju odluke o izlasku iz arbitraže.

"Odluka arbitražnog suda nije jednostrana, ne možemo reći da je Slovenija u tome bila preferirana, to je kompromisna odluka. A čini mi se da je problem to što je Sabor donio odluku da se izlazi iz arbitraže pa bi sada Plenković htio da mi tu odluku u Saboru poništimo", kazao je Beljak novinarima.

"A to ne bu išlo", dodao je.

"Ako ne znaju raditi neka raspišu izbore"

HSS ne želi biti smokvin list za nesposobnu hrvatsku vanjsku politiku koja se ne zna postaviti prema Sloveniji, niti prema Mađarskoj, BiH, Srbiji, nastavio je Beljak. "Oni su dobili povjerenje građana da rade, a ako to ne znaju, nek' raspišu izbore".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On osobno smatra da sa Slovenijom uopće ne bi trebalo razgovarati dok ne "makne onu grozomornu žicu na granici koja ne služi ničemu, osim za zaplitanje životinja", rekavši da bi takav potez trebao biti prvi dobrosusjedski čin.

Komentirajući sjednicu slovenskog parlamentarnog odbora za obranu, Beljak je rekao da ju je sazvao "dječarac kojeg niti u Sloveniji nitko ne shvaća ozbiljno".

Sastanak komentirao i Bernardić

Vođa oporbe, Davor Bernardić iz SDP-a, kazao je da su na sastanak došli kako bi ih premijer informirao o stanju odnosa sa Slovenijom.

"Drago mi je da došlo do onoga kad sam prije devet mjeseci pozivao na razgovor oko rješavanja ključnih hrvatskih problema i drago mi je da su premijer i HDZ prepoznali da se važne stvari u RH moraju rješavati konsenzusom", kazao je Bernardić prije sastanka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara