"Benty" u Monroviji čeka popravak kormila i procjenu štete

ISPLOVLJAVANJE nedavno otetog broda "Benty" iz luke u Monroviji ponovno je odgođeno zbog popravka kormila i procjene štete, izjavio je u petak Antonio Vegan iz tvrtke "Marin Consult".

"Isplovljavanje se očekuje uskoro, nakon što iz Danske stignu dijelovi za kormilo i američki osiguravatelji procijene štetu na brodu", rekao je Hini djelatnik tvrtke koje posreduje u zapošljavanju hrvatskih pomoraca.

Po njegovim riječima, odredište "Bentya", na kojemu je sedam hrvatskih članova posade i kapetan Josip Alborghetti, trebala bi biti luka Las Palmas, gdje će se se obaviti temeljiti remont.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na brod su stigla dva predstavnika američke osiguravateljske tvrtke, koji procjenjuju štetu, uključujući i vrijednost otuđenih osobnih stvari hrvatskih pomoraca.

Tridesetak liberijskih vojnika otelo je "Benty" 19. svibnja ispred obala Liberije i prisililo posadu da pristane u luku Harper. Tamo se na "Benty" ukrcalo oko 1.000 izbjeglica, koji su pred ratnim sukobima bježali u razmjerno sigurniju Monroviju.

Brod je oslobođen nakon što su se iskrcali u Monroviji, ali je isplovljavanje iz glavnog liberijskog grada nekoliko puta odgađano zbog popravka kormila.

"Benty" plovi pod zastavom Svetog Vincenta i Grenadina, a vlasnik mu je "Societe Navale Guineene BP 522" iz Republike Gvineje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara