Beograd: Prekinuto suđenje atentatorima na Đinđića

SUĐENJE optuženima za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića danas je prekinuto, do sutra u 10 sati, s obzirom da su trojica odvjetnika optuženih zatražili izuzeće specijalnog tužitelja za borbu protiv organiziranog kriminala Jovana Prijića i njegovih zamjenika.

O tom zahtjevu do sutra se moraju izjasniti Vrhovni sud Srbije i republički javni tužitelj Đorđe Ostojić.

Na samom početku današnjeg suđenja 36-orici optuženih, od kojih je 15 još u bijegu, odvjetnik Nenad Vukasović, branitelj Zvezdana Jovanovića, optuženog kao izravnog izvršitelja ubojstva premijera Đinđića, zatražio je da se postupak za ubojstvo premijera razdvoji od postupka za ostala kaznena djela obuhvaćena optužnicom specijalnog tužitelja, što je odbilo sudsko vijeće kojem predsjeda sudac Marko Kljajević.

Potom je odvjetnica Biljana Kajganić, koja zastupa odbjeglog Dejana Milenkovića Bagzija, koji je sudjelovao i u pokušaju atentata na premijera Đinđića na putu ka beogradskoj zračnoj luci u Surčinu u veljači ove godine, a kojemu se sudi u odsutnosti, zatražila izuzeće sudskog vijeća, što je - nakon jednosatne stanke suđenja - odbio predsjednik Okružnog suda u Beogradu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnica dio optuženih, među kojima je prvooptuženi Milorad Luković Legija, bivši zapovjednik Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, još u bijegu, tereti neposredno za sudjelovanje u atentatu na premijera Đinđića 12. ožujka ove godine, dok su ostali pripadnici "zemunskog klana" optuženi za brojna djela organiziranog kriminala, ubojstva, otmice, iznude i druga teška kaznena djela.

Prvoga dana procesa protiv 36 optuženih u sudnici su bila njihova 44 odvjetnika (najavljivano je više od 80 odvjetnika tijekom procesa), a početak suđenja pratilo je više od 70 stranih i domaćih novinara.

(Hina) ttag sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara