Beogradski tisak i dalje nagađa o sudbini Mladića

UNATOČ tvrdnjama vlasti u Beogradu da nije bilo pokušaja uhićenja Ratka Mladića, beogradski dnevnici u četvrtak nastavljaju sa svojim verzijama događaja.

"General Ratko Mladić, koji već dva dana nije na slobodi, još je u Beogradu i vlasti Srbije i Republike Srpske pokušavaju dogovoriti način njegova prebacivanja u Haški sud", piše beogradski dnevnik "Glas javnosti" i dodaje da njegovi izvori kažu da se pregovori s Mladićem vode o tome "hoće li biti uhićen, ili će se predati".
Dnevnik "Danas" pak, pozivajući se na svoj izvor, tvrdi da su "vlasti u Srbiji prekjučer (utorak) pokušale okončati suradnju s Tribunalom i uhititi ili organizirati predaju Mladića, ali u tome nisu uspjele".

"Večernje novosti" tvrde da je prije dva dana podignut stupanj pripravnosti u specijalnim postrojbama srpske policije, Žandarmeriji i Specijalnoj antiterorističkoj postrojbi (SAJ), čiji pripadnici nisu obaviješteni o razlozima "uzbune", ali "pretpostavljaju da će biti angažirani, u najmanju ruku, kao podrška ili osiguranje u mogućem lociranju ili predaji Mladića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beogradski tabloid "Kurir" tvrdi da Mladić nije uhićen, ali da je "lociran i opkoljen u jednom stanu u Beogradu s pet tjelohranitelja".

"Mladiću ne pada na pamet da se preda, a tim koji ga je okružio dobio je nalog da ne pokušava ništa do četvrtka poslije podne", kad istječe "rok za predaju", tvrdi izvor tog tabloida.

Najnoviji broj beogradskog tjednika "Vreme" u četvrtak tvrdi da su zasad posrijedi dvije mogućnosti: ili je "riječ o smišljenoj dezinformaciji s ciljem da se digne tenzija i testira reakcija javnosti na nešto što će možda, ali ne baš danas ni sutra, slijediti", ili netko iz vlasti - kao svojedobno Čedomir Jovanović sa Slobodanom Miloševićem u Beogradu - "sjedi u nekakvoj planinskoj kući kraj kamina i uvjerava se s odmetnutim generalom".

U Beograd su u posljednja dva dana stigle mnogobrojne novinarske i tv-ekipe, kojima je u srijedu, na posebno organiziranoj konferenciji za novinare, savjetnik premijera Vladeta Janković ponovio već ranije tvrdnje predstavnika vlade da Mladić nije uhićen, niti se s njim pregovara. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara