Bernardić napao Marićevu poreznu reformu: "Nećemo prijeći preko toga"

Bernardić napao Marićevu poreznu reformu: "Nećemo prijeći preko toga"
Foto: Facebook

PREDSJEDNIK SDP-a Davor Bernardić u Barbanu je komentirao aktualna politička događanja.

"Vlada nije ni zaslužna ni odgovorna kada turizam raste ili pada. Ali ono što se danas događa, to je potpuni udar na turizam, pokušava se udariti na paušalne iznajmljivače, porez na dodanu vrijednost je otišao na 25 posto, a sada se kroz izmjene porezne reforme pokušava uvesti harač za male poduzetnike. To je mjera koja tjera naše poduzetnike iz Hrvatske i to je nešto preko čega se ne smije prijeći", kazao je Bernardić komentirajući Marićev prijedlog porezne reforme.

Osvrnuo se i na Uljanik, kazavši da vlada u interesu krupnog kapitala želi zatvoriti Uljanik i prenamijeniti zemljište. "Moramo zaštititi radna mjesta i radnike", kazao je Bernardić. 

Komentirao je i svoju poziciju u SDP-u. "Stabilno, ja sam predsjednik stranke do sljedećih parlamentarnih izbora, a tada, prema Statutu, polažem račune. Ne brinite za SDP."

"Svima je jasno da Kujundžić mora otići. Kad je zdravstveni sustav u pitanju, liste čekanja nisu nikad bile duže, dugovi veći, a uvjeti rada liječnika teži. SDP neće dopustiti Kujundžiću i vladi da privatiziraju hrvatsko zdravstvo", komentirao je na kraju slučaj tragične smrti Mattea Ružića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara