Bernardić: Za pročelnicu Begić više nema mjesta u SDP-u

Bernardić: Za pročelnicu Begić više nema mjesta u SDP-u
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

ZA SMIJENJENU riječku pročelnicu Veru Begić Blečić, koja je uzrokovala prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, nema više mjesta u SDP-u, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić u petak tijekom posjeta Novoj Gradiški, a smatra i da bi ostavka ministra Milana Kujundžića bila moralni čin.

Čelnik SDP-a susreo se u petak tijekom posjeta Novoj Gradiški s gradonačelnikom Vinkom Grgićem (SDP), a pratio je i program drugoga dana manifestacije Novogradiško ljeto i tom prilikom komentirao je aktualne političke teme u Hrvatskoj te odgovarao na pitanja novinara.

Bernardić: Nova Gradiška je model upravljanja Slavonijom i Baranjom

"Vinko Grgić je sa svojim timom suradnika pokazao kako se može vratiti nadu, otvoriti nova radna mjesta i vratiti ljude u grad. Nova Gradiška je model prema kojemu se treba upravljati Slavonijom i Baranjom, regijom iz koje mladi odlaze i koja pod ovom vladom nema nikakvu perspektivu u Hrvatskoj", istaknuo je Bernardić i ocijenio kako je činjenica da se u gradovima kojima upravljaju SDP-ovi gradonačelnici živi bolje i ljudi se manje iseljavaju.

Novinari su predsjednika SDP-a zatražili da prokomentira i slučaj riječke pročelnice koja je uzrokovala prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba izgubila život.

"U ovoj situaciji najvažnije je da je promptno reagirano i da je udaljena s posla. A što se mene osobno tiče, ona više ne može biti članica SDP-a", rekao je Bernardić, ali nije odgovorio na novinarsko pitanje je li trebala biti smijenjena i ranije, kada je također sudjelovala u prometnoj nesreći.

SDP je žilav i oporavit će se

Novinare je zanimao i Bernardićev komentar nedavnog okupljanja SDP-ovih gradonačelnika u Pločama te toga što ga se i dalje poziva da podnese ostavku na mjesto predsjednika SDP-a.

"Informacije koje su se pojavile u medijima uopće ne odgovaraju realnosti. Naši gradonačelnici i načelnici imaju koordinaciju i vode brigu o boljem životu građana u njihovim lokalnim sredinama. Svaka inicijativa za bolji i jači SDP je dobrodošla i podržavam je. Svaka inicijativa za destabilizaciju stranke je za osudu. SDP će naći načina i snage kako da se oporavi od ovoga neuspješnog pokušaja puča i destabilizacije stranke putem medija", odgovorio je novinarima Bernardić.

Potvrdno je odgovorio na pitanje "ide li SDP u pravcu stabilizacije" te ponovio da je SDP pokazao žilavost i da će se oporaviti.

Kako pak ''situacija izgleda iz kuta SDP-ovih gradonačelnika'' novinari su pitali novogradiškoga gradonačelnika Vinka Grgića.

"Mi želimo biti glas razuma i u situaciji vrlo teškoj za SDP napraviti nešto što radimo i u svojim mjestima gdje smo dosta uspješni. Šteta koja je nam je nanesena s nacionalnoga nivoa je velika. Ne želimo da se više preljeva, želimo prije svega dijalog, zato je predsjednik danas tu", rekao je Grgić.

Na novinarsko pitanje znači li to da su odnosi u SDP-o krenuli u pozitivnom smjeru, Grgić je potvrdio da su "ovi razgovori veliki pozitivan znak".

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je i funkcioniranje sustava hitne službe te istaknuo da bi u aktualnom slučaju ostavka ministra Kujundžića bila moralni čin. Najavio je kako će SDP, po dolasku na vlast, reorganizirati zdravstveni sustav koji zbog aktualne vlade još pritišću neučinkovitost i visoki dugovi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara