Bernardić: Plenkoviću, ovo nije kraj. Ovo je tek početak

Bernardić: Plenkoviću, ovo nije kraj. Ovo je tek početak

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

ZBOG mailova koje je proteklih dana objavio Index, desna ruka premijera Plenkovića i potpredsjednica vlade te ministrica gospodarstva Martina Dalić podnijela je ostavku.

>> VIDEO Potpredsjednica vlade Martina Dalić podnijela ostavku

>> REAKCIJE NA OSTAVKU DALIĆKE "Plenković je sve znao, on i njegova vlada moraju otići"

Podsjetimo, Index je u srijedu, 9. svibnja, objavio prvi tekst o mailovima koje su razmjenjivali potpredsjednica vlade Martina Dalić te tvorci Lexa, koji su kasnije i bogato "nagrađeni". Iz dokumentacije i mailova koje posjeduje Index, a koje smo proteklih dana objavljivali, jasno proizlazi kako su Andrej Plenković i Martina Dalić ne samo namjerno obmanjivali hrvatsku javnost govoreći neistine o stanju u Agrokoru, nego su i kao premijer i potpredsjednica vlade iskoristili svoje položaje kako bi posebna skupina, birana od strane Dalić, mogla zaraditi na poslovima u Agrokoru nakon 10. travnja.

Nakon Plenkovićeve objave šef SDP-a Davor Bernardić sazvao je izvanrednu konferenciju za medije.

"Danas smo svjedočili činu službenog priznanja svega onog na što smo mjesecima upozoravali. Afera Fimi medija je u odnosu na ovo dječja igra. Plenković se nekoliko puta osvrnuo na rokove, tražeći alibi za sve što se događalo... To ne može biti olakotna okolnost.

Sada smo svjedočili da je cijeli proces kontaminiran i s pravom strepimo za njegov konačni ishod. Jedino čega ima na pretek je straha za radna mjesta u Agrokoru.

Dalić poručuje kritičarima da su se hvatali za detalje. Ispalo je da ona odlazi zbog zasluga. Poručujem Plenkoviću - s ovim činom priča ne završava. Tražim od DORH-a kažnjavanje odgovornih i izbore", kazao je na izvanrednoj konferenciji za medije šef SDP-a Davor Bernardić.

Dodaje da bi u normalnim europskim zemljama ostavka premijera bila logičan potez. "On je šutnjom prikrivao kaznena djela", dodao je Bernardić.

> OBJAVLJUJEMO MAILOVE MARTINE DALIĆ Ovo je dokaz da je Plenković znao baš sve o Agrokoru

> OBJAVLJUJEMO NOVE MAILOVE Tko je odabrao glavne savjetnike za spas Agrokora? Pa, Dalićkini momci s hotmaila

> OBJAVLJUJEMO NOVE MAILOVE Plenkovićev ured ih dobio na dan kad je vlada hitno izglasala Lex Agrokor

 

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz mailove Martine Dalić oko Agrokora instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Agrokor

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

REAKCIJE NA OSTAVKU DALIĆKE PRATITE NA INDEXU.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara