Bernardić: Račan se okreće u grobu

Bernardić: Račan se okreće u grobu
Foto: Patrik Maček/PIXSELL

"SVE PROBLEME stranke ćemo riješiti unutar stranke. Dakle, o stranci u stranci, o klubu zastupnika unutar kluba zastupnika", rekao je Bernardić novinarima.

"Čudi me kako me niste pitali o komentarima Plenkovića. Moram mu poručiti sljedeće: Ako je HDZ toliko jak, a SDP toliko slab, neka raspiše prijevremene izbore. I neka ne ucjenjuje zastupnike", rekao je Bernardić u saboru.

Predsjedništvo stranke jučer je odlučilo da Bauk do daljnjega obnaša tu funkciju, a Bernardić kaže da je riječ o kompromisnom rješenju. 

"Klub je prvo htio mene za predsjednika, pa su promijenili odluku, nisu rekli koga žele pa je predsjedništvo stranke donijelo odluku da do daljnjega predsjednik Kluba ostaje Arsen Bauk", rekao je Bernardić novinarima u saboru.

Tvrdi da ima potporu

Rekao je da ima potporu legitimno izabranih tijela stranke, preko 12.000 članova stranke koji su mu dali povjerenje na unutarstranačkim izborima, te statuta koji služi da SDP funkcionira kao demokratska stranka.

Protivnicima u stranci je poručio da je spreman na sve.

Budite javni, jasni i glasni

"Hoćete izbore - može, hoćete stranački referendum - može, hoćete ostavku - može, ali sve po statutu. Nemojte cmizdriti ni moljakati putem medija da dam ostavku jer to se tako ne radi. Račan se okreće u grobu kad vidi kako pojedinci i na koji način ruše stranku koji sebe nazivaju tzv. uglednim članovima. A što su ostali članovi koji poštuju statut, jesu li oni neugledni", upitao je Bernardić.

Pozvao je sve članove stranke da javno, jasno i glasno stanu u obranu stranačkog statuta, demokratske procedure i načela djelovanja koja je ostavio Ivica Račan.

Spreman na sve

On je, kaže, spreman na sve ali sukladno statutu stranke, a ne cendranju i moljakanju zastupnika koji to rade bez bilo kakve vizije i prijedloga.

Bernardić je rekao da je spreman na kompromis - da Bauk ostane predsjednik kluba zastupnika, a ako Bauk tu funkciju više ne želi, to će se pitanje rješavati unutar stranke.

Komentirao je i premijera Plenkovića koji se tijekom aktualnog prijepodneva osvrnuo na  "slabi SDP". Poručio mu je da bude hrabar i raspiše prijevremene parlamentarne izbore ako misli da je HDZ toliko jak, a SDP toliko slab.

"Neka raspiše izbore, a ne da kupuje i ucjenjuje zastupnike po saboru i skuplja njihove ručice, ne bi li oni podržavali njegovu tanku parlamentarnu većinu", istaknuo je.

Lopovski HDZ

Ono jedino što stoji iza premijera, kaže, lopovski je HDZ. "Plenković vidi sitan SDP, ali mi nikad nećemo pljačkati Hrvatsku", istaknuo je.

Ponovio je stajalište da krupni kapital i interesni lobiji utječu na procese u SDP-u, na način da "žele da SDP isporuči veliku koaliciju HDZ-u ne bi li se zataškale afere u Agrokoru".

Prozvao je i DORH što nije ispitao sve ključne sudionike tajnih sastanaka o Agrokoru u vladi, Nasuprot tome, kaže, zataškavaju cijeli kriminal u Agrokoru.

"U slučaju Agrokora postoje osnovane indicije u kriminal, a DORH nije učinio ništa", zaključio je.

"Predsjednika SDP-a nitko neće rušiti preko medija. Račan se okreće u grobu kada vidi kako neki koji se nazivaju uglednim članovima ruše stranku. Zar su ostali članovi koji poštuju Statut neugledni? Plenkoviću, ne budi kukavica. Ne skupljaj ručice po saboru, nego raspiši izbore", napisao je Bernardić kasnije na svom Twitteru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara