SDP-ova pročelnica koja je pijana ubila čovjeka ostaje u pritvoru

SDP-ova pročelnica koja je pijana ubila čovjeka ostaje u pritvoru
Foto: Glas Istre/Fiuman

SDP-ova pročelnica u Gradu Rijeci Vera Begić Blečić, koja je u srijedu pijana, vozeći u suprotnom smjeru, na autocesti ubila oca djeteta, ostaje mjesec dana u istražnom zatvoru.

>> SDP-ova pročelnica je pijana ubila čovjeka. Zašto je samo suspendirana?

"Osumnjičena je danas ispitana od strane državnog odvjetnika te se čeka daljnja odluka o tome hoće li biti puštena ili će joj biti određen pritvor", rekli su nam ranije iz policije.

Begić Blečić je još uvijek na funkciji pročelnice za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke. Gradonačelnik Vojko Obersnel tek ju je suspendirao pa će tako i dalje primati osamdeset posto plaće. 

Podsjetimo, riječka pročelnica u srijedu je s 1,81 promila alkohola u krvi ušla u suprotni smjer na autocesti. Potom je izazvala dva sudara. U drugom se frontalno sudarila s automobilom u kojem je bila obitelj. Majku i dijete je teško ozlijedila, a oca usmrtila.

"Prvi sudar nije bio dovoljan vozačici da stane već je nastavila vožnju u suprotnom smjeru prema Kanfanaru. Neposredno prije mosta Mirna vozačica je udarila u odbojnu ogradu, što ju je odbilo te se frontalno sudarila s vozilom koje je nailazilo iz suprotnog smjera.

Nažalost, u drugom automobilu pulskih registarskih oznaka, u kojem se nalazila cijela obitelj, smrtno je stradao vozač, a teško su ozlijeđeni suvozačica i dijete", dio je priopćenja koncesionara Bina Istre o stravičnoj nesreći koju je izazvala Begić Blečić, ponovimo, s više od jednog promila alkohola u krvi. 

Da stvar bude gora, to joj nije prvi put da je pod utjecajem alkohola izazvala nesreću.  

Prošle se godine s 0,32 promila sudarila s majkom petero djece, a onda je pobjegla s mjesta nesreće. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara