Beus Richembergh: U HDZ-u je zavladala panika jer se gubi vlast

Beus Richembergh: U HDZ-u je zavladala panika jer se gubi vlast

Foto: Hina

ZASTUPNIK HNS-a Goran Beus Richembergh putem Facebooka prokomentirao je situaciju u HDZ-u u kojem, kako kaže, vlada panika.

"Previranja su u HDZ-u jer je zavladala panika. Gubi se vlast. Zahtjevi koji stižu iz nekih krugova te stranke da se Karamarko povuče i da se spasi ova vlada očajnički su pokušaj da se održi neodrživo i sačuvaju fotelje. Kao da je Karamarko jedini uteg ove vlade. Kao da to nisu i Hasanbegović, Nakić, Šustar... (nastavi niz), a i sama 'Alisa u zemlji čudesa' koja joj je na čelu. To je opasno posvađana ekipa koja ne zna svoj posao, ima opake repove i namjere i koja svakodnevno čini štetu i sramoti vlastitu državu. Vladina obrazovna, kulturna, zdravstvena, socijalna i gospodarska politika ne odgovaraju onome što su deklarirali prije izbora. Prevarili su birače i oni im okreću leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarkov novi manevar kojim 'velikodušno' nudi svoj odstup, uz uvjet da odu i Orešković i Petrov te da HDZ da novoga mandatara, odraz je straha od unutarstranačke pobune i pokušaj odgode izvjesnoga gubitka predstojećih izbora. Most neće smjeti uzmaknuti ne samo zbog toga što je davno deklarirao da premijer mora biti nestranački čovjek, nego i zato što bi time potpisao svoj trajni nestanak s političke scene. Zato se mrcvarenje nastavlja, a mačku se rep reže svaki dan po malo.

Jedini časni uzmak HDZ-u bio bi da odmah prihvati zahtjev opozicije o raspuštanju Hrvatskog sabora i raspisivanju prijevremenih parlamentarnih izbora. Sve drugo može biti kobno ne samo po HDZ nego i po čitavu državu jer je protivno želji većine građana koji traže da se ova agonija prekine", napisao je Beus Richembergh.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara