BiH prijete poplave zbog obilnih kiša i topljenja snijega

BiH prijete poplave zbog obilnih kiša i topljenja snijega
Ilustracija: Pixsell/Damir Spehar

ZBOG obilnih padalina te povećanja temperature i topljenja snijega postoji opasnost od izlijevanja više rijeka i pritoka iz korita u Bosni i Hercegovini, zbog čega su na pojedinim vodotocima uvedene mjere obrane od poplave.

Kako su u subotu izvijestili iz Odjela za hidrologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda, opasnost od izlijevanja rijeka s obzirom na prognozirane vremenske uvjete postoji na pritokama rijeke Neretve kao što su Drežnica, Lištica, Buna i Bunica, Trebižat, Bregava, Krupa. Povećan vodostaj zabilježen je i u slivu rijeke Cetine s pritokama Sturba, Žabljak i Bistrica kao i rijeke Kupe Kladušnica i Mutnica, te pritoka rijeke Une i Bosne.

Na rijeci Trebižatu koja protječe kroz općine Ljubuški i Čapljinu uvedene su mjere obrane od poplava. Po istome izvještaju za sada su svi vodotoci u okviru normalnih granica i nema izlijevanja iz korita.

Još su uvijek na snazi i odluke lokalnih vlasti o proglašenju stanja prirodne nepogode izazvane snježnim padalinama u gradu Livnu te općinama Kupresu, Glamoču, Grahovu, Drvaru i Tomislavgradu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara